Επικαιρότητα

Στη μάχη για να φτάσει η βοήθεια παντού

Off

Δεκάδες εθελοντές, μαζί με το προσωπικό του Παραρτήματος Ιωαννίνων δίνουν καθημερινά τη δική τους μάχη στον Ερυθρό Σταυρό, ώστε η βοήθεια που έχει συγκεντρωθεί σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για την περίοδο των Χριστουγέννων, να φτάσει σε εκατοντάδες οικογένειες στην περιοχή.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από χθες το πρόγραμμα διανομής της επισιτιστικής βοήθειας από την Περιφέρεια Ηπείρου, που γίνεται με φορέα υλοποίησης των Ερυθρό Σταυρό και το οποίο ολοκληρώνεται αύριο Τετάρτη με την ενίσχυση 340 οικογενειών.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί η διανομή ειδών αποκλειστικά από τον Ερυθρό Σταυρό σε 250 οικογένειες, με τη βοήθεια να έχει συγκεντρωθεί από την Αθήνα, από εθελοντικές ομάδες και συλλόγους, αλλά και από της προσφορές πολιτών στα καλάθια που τοποθετήθηκαν σε Super Market της πόλης.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος Κ. Ντακαλέτσης ήταν και φέτος συγκινητική η ανταπόκριση των συμπολιτών, ωστόσο υπάρχουν προβλήματα που σχετίζονται με την έλλειψη υλικοτεχνικών μέσων για τον Ερυθρό Σταυρό.

Τέλος, μετά την ολοκλήρωση δύο αποστολών στη γειτονική Αλβανία το προηγούμενο διάστημα, ο Ερυθρός Σταυρός προγραμματίζει άλλες δύο αποστολές τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στη γειτονική χώρα.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου