Πολιτισμός

Πότε και πώς θα λειτουργήσουν τα μουσεία

Off

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων προσκαλεί το κοινό τις μέρες των εορτών να επισκεφτείτε τα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους αρμοδιότητάς της και υπενθυμίζει ότι εκτός των μονίμων εκθέσεων των Μουσείων, στους χώρους τους βρίσκονται σε εξέλιξη και οι περιοδικές εκθέσεις:

•«Ήπειρος, μητροπόλεις, αποικίες. Στα άκρα του αρχαίου κόσμου», Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων «Διώνη».

•«Ο καιρός της Επανάστασης. Τα Γιάννενα από τον Ρήγα στον Byron», Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων (Ιτς Καλέ), Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων «Δημήτρης Κωνστάντιος».

•«αργυροφεγγής. Τα Αργυρά των Ιωαννίνων». Η έκθεση εκτυλίσσεται σε εννέα μουσεία και εκθεσιακούς χώρους  των Ιωαννίνων: Αρχαιολογικό Μουσείο, Δημοτικό Μουσείο, Βυζαντινό Μουσείο, Θησαυροφυλάκιο, Μουσείο Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, Λαογραφικό Μουσείο «Κ. Φρόντζος», Μουσείο Αλή Πασά και Επαναστατικής Περιόδου, Ιστορικό Μουσείο Χρ. Νικολάου, Κέντρο Παραδοσιακής Βιοτεχνίας [ΚΕΠΑΒΙ] – Διαδραστική Αίθουσα της Ιστορίας της Τέχνης της Γιαννιώτικης Ασημουργίας.

•«Προσωπεία», εικαστική έκθεση της Δήμητρας Ζώη, Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων (Ιτς Καλέ), Πυριτιδαποθήκη.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων και το Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων θα είναι ανοιχτά κατά τις ημέρες των εορτών, με εξαίρεση τις Τρίτες 24 και 31 Δεκεμβρίου καθώς και τις αργίες της 25ης , 26ης Δεκεμβρίου και 1ης Ιανουαρίου καθώς.

Ο αρχαιολογικός χώρος της Δωδώνης θα είναι επίσης ανοιχτός κατά τις ημέρες των εορτών με εξαίρεση τις αργίες της 25ης , 26ης Δεκεμβρίου και 1ης Ιανουαρίου. 

Το ωράριο λειτουργίας των Μουσείων και του αρχαιολογικού χώρου είναι 08:30 – 15:30.

Την Κυριακή 5 Ιανουαρίου, η είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, στο Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων και στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης είναι ελεύθερη για το κοινό.

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ