Επικαιρότητα

Οι διπλωματικές κινήσεις φέρνουν απομόνωση της Τουρκίας

Off

«Το πρόβλημα είναι ότι ο Ερντογάν έχει παροξύνει την απειλητική του στάση και προσπαθεί με τρόπο περίπου απειλητικό να  δημιουργήσει τετελεσμένα στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, μιλώντας χτες στον «ΣΚΑΪ 100,3».

Αναφερόμενος στις διπλωματικές κινήσεις της Αθήνας, σημείωσε ότι έχουν δημιουργήσει μία «πολύ  εντυπωσιακή διπλωματική περιχαράκωση και απομόνωση της Τουρκίας» και ότι οι τουρκικές ενέργειες αποδοκιμάζονται τώρα από διεθνείς οντότητες και από κράτη της ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με τον κ. Τασούλα, η ανατολική Μεσόγειος είναι μία περιοχή με μεγάλο ενδιαφέρουν γεωστρατηγικό, με ενδιαφέρον και  στους τομείς του εμπορίου και της ενέργειας κι όταν η Τουρκία παύει πλέον να απειλεί μόνο την Ελλάδα, αν αυτό αναδειχθεί  σωστά, μπορεί να είναι «και ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της, που θα οδηγήσουν σε εξελίξεις θετικότερες για εμάς».

Για την επίσκεψη του προέδρου του λιβυκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι στόχο είχε «να  καταλάβουμε ότι υπάρχει και η άλλη πλευρά», η οποία, όπως είπε, είναι κατά της συμφωνίας Ερντογάν-Λιβύης, «όχι γιατί είναι βλαπτική για την Ελλάδα, αλλά για είναι βλαπτική για την ίδια τη Λιβύη».

Σε ερώτηση εάν, κατά την εκτίμησή του, ο κ. Ερντογάν θα στείλει στρατεύματα στη Λιβύη, ο κ. Τασούλας απάντησε πως «ατύπως  φοβούμαι έχει στείλει ήδη» και πυρομαχικά και παραστρατιωτικές ομάδες. «Παραστρατιωτικές οργανώσεις δρουν στην Τρίπολη υποστηρίζοντας την κυβέρνηση» ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου