Επικαιρότητα

Κοντά στους ακρίτες του Πωγωνίου

Off

Στις περιοχές του Πωγωνίου βρέθηκε τις ημέρες των εορτών ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος δεν παρέλειψε να κάνει και μερικές συμβολικές αλλά και ουσιαστικές επισκέψεις.

Την ημέρα των Χριστουγέννων επισκέφτηκε την «Κιβωτό του Κόσμου» στην Πωγωνιανή. Ενημερώθηκε από τους υπευθύνους για τα προβλήματα και τις ανάγκες του ιδρύματος και μοίρασε δώρα στα παιδιά. Στην «Κιβωτό του Κόσμου» ο υπουργός συνοδευόταν από τον δήμαρχο Πωγωνίου Κώστα Καψάλη, τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης (ΕΕΤΑΑ), Ηλία Γιάτσιο και τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων  της ΝΔ, Θεόδωρο Τζαρούχη.

«Δεν μπορούσα να έλθω στα Γιάννενα και να μην επισκεφθώ, εδώ στη μεθόριό μας με την Αλβανία, αυτή τη θαυμάσια δομή όπου ο  πάτερ Αντώνιος μαζί με τους συνεργάτες του, δίνουν αγάπη και υποστήριξη σε παιδιά, που δυστυχώς έχουν βασανισθεί στη ζωή  τους. Όλοι οι χριστιανοί οφείλουμε να δείχνουμε την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη μας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός ο οποίος επισκέφθηκε ακόμα το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης στο Δελβινάκι, όπου εξήρε το έργο των συνοριοφυλάκων και  τόνισε ότι με την προσφορά τους ενδυναμώνουν το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

Την Πέμπτη ο κ.Θεοδωρικάκος βρέθηκε στο Καλπάκι και το Μολυβδοσκέπαστο

Ο υπουργός επισκέφθηκε το Μουσείο Πολέμου και το Μνημείο Μαχητή και ενημερώθηκε για τα αιτήματα της περιοχής ενώ στη συνέχεια βρέθηκε στην Ιερά Μονή Μολυβδοσκέπαστης και το Στρατιωτικό Φυλάκιο Μολυβδοσκέπαστου.

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κων. Καψάλης ενημέρωσε διεξοδικά τον υπουργό για τα αιτήματα της περιοχής επισημαίνοντας ότι η πολιτεία θα πρέπει να στηρίξει με κάθε τρόπο το ακριτικό Πωγώνι και τους κάτοικους του.

Στο φυλάκιο οι στρατιώτες τον υποδέχθηκαν με τα κάλαντα με συνοδεία παραδοσιακής μουσικής, ενώ ενημερώθηκε από τον διοικητή της 8ης Μεραρχίας, ταξίαρχο, Δημήτριο Μπολομύτη.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός τόνισε ότι «η κυβέρνηση είναι κοντά στους ακρίτες, είναι κοντά στους ανθρώπους που ζουν στην περιοχή αυτή και οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για την στήριξή της. Είναι ένας τόπος με ισχυρό ιστορικό και πολιτιστικό απόθεμα και πρέπει να δημιουργήσουμε τουριστικές ροές ώστε να κρατά τους νέους ανθρώπους».

Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου