Επικαιρότητα

Σημείο αναφοράς για τη νοσοκομειακή περίθαλψη

Off

Με την επιβεβαίωση ότι πρόκειται για το πρώτο νοσοκομείο της χώρας σε επίπεδο επισκεψιμότητας και εξυπηρέτησης ασθενών, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του 2019, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

420.000 και πλέον ασθενείς απευθύνθηκαν το 2019 στο ΠΓΝΙ, στα ΤΕΠ, τα εξωτερικά ιατρεία και στις κλινικές, αριθμός που ξεπερνά κατά πολύ το δεύτερο σε αντίστοιχους αριθμούς προσέλευσης νοσοκομείο, που είναι ο Ευαγγελισμός.

Το στοιχείο αυτό, αλλά και γενικότερα η πορεία του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Δυτικής Ελλάδας τα τελευταία χρόνια το έχουν καταστήσει σε σημείο αναφοράς για την τριτοβάθμια νοσοκομειακή περίθαλψη της χώρας, γεγονός το οποίο αναγνωρίζεται από όλους τους επίσημους φορείς.

Υπάρχουν ωστόσο κρίσιμα ζητούμενα και διακυβεύματα που δημιουργούν προβληματισμό για την πορεία του ΠΓΝΙ τα επόμενα χρόνια με κυριότερο αυτό της έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αφού οι συνταξιοδοτήσεις είναι πολλές περισσότερες από τις ελάχιστες προσλήψεις και τα κενά είναι αδύνατον να καλυφθούν με επικουρικό προσωπικό.

Το ζήτημα αυτό, αλλά και επιμέρους άλλα ζητήματα αναφέρθηκαν στην χθεσινή εκδήλωση στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, όχι μόνο με τη μορφή επισήμανσης αλλά επιπλέον ως άσκηση πίεσης προς τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Ι. Καρβέλη και τον υποδιοικητή Γ. Νικόπουλο που ήταν παρόντες.

Οι δεσμεύσεις δόθηκαν στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της υγειονομικής περιφέρειας να συνεχίσει την υποστήριξη του νοσοκομείου με τον κ. Καρβέλη να αναφέρεται ενδεικτικά σε παρεμβάσεις των τελευταίων μηνών που επιβεβαιώνουν το έμπρακτο αυτό ενδιαφέρον.

Έτσι, τόνισε πως νομοθετήθηκε το Μεταμοσχευτικό Κέντρο Δυτικής Ελλάδας με έδρα τα Ιωάννινα και τη συνεργασία του νοσοκομείου του Ρίου, όπως επίσης ολοκληρώθηκε και η προμήθεια ενός σύγχρονου λιθοτρίπτη, που όμοιό του δεν υπάρχει σε άλλο νοσοκομείο.

 

Κομβικό σημείο 

η αρωγή των φορέων

Ο διοικητής του ΠΓΝΙ Β. Τσίκαρης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Γ. Φλούδας στάθηκαν και στα βήματα προόδου και εκσυγχρονισμού του νοσοκομείου τα τελευταία χρόνια, με αναφορά στις παρεχόμενες υπηρεσίες του προσωπικού, το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού, αλλά και την διαρκή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και δει με την Περιφέρεια Ηπείρου.

«Απέδειξαν οι εργαζόμενοι σε περιόδους κρίσης ότι δεν υπάρχουν εκπτώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας», σημείωσε ο κ. Τσίκαρης.

Ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης ανέφερε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου είναι η μοναδική στη χώρα που από το κρατικό ΠΔΕ βοήθησε τα νοσοκομεία της Ηπείρου και τα Κέντρα Υγείας.

Χαιρετισμό ακόμη στην εκδήλωση απηύθυναν ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Γ. Νικόπουλος, η αντιδήμαρχος Νατάσα Τύρου – Ούζα, ο πρύτανης Τρ. Αλμπάνης, η πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αν. Μπατιστάτου, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων Στ. Τσιάρα και η πρόεδρος της ΕΙΝΗ Μαργ. Κιτσανού.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου