Επικαιρότητα

Έθεσε ατζέντα θεμάτων για την ανάπτυξη

Off

Την ικανοποίηση του εκφράζει η διοίκηση του Επιμελητηρίου, μετά την διήμερη περιοδεία, αλλά και συνάντηση που είχαν με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων και  αρμόδιο για θέματα Βιομηχανίας – Εμπορίου Νίκο Παπαθανάση.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δ. Δημητρίου έθεσε  ως θέματα την αύξηση των πόρων για δράσεις ενίσχυσης  εξωστρέφειας, την ενίσχυση μέσω κινήτρων  μικρών μεταποιητικών μονάδων, την δυνατότητα χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του Ταμείου Ανάπτυξης, ενώ πρότεινε να δημιουργηθεί  ειδικό καθεστώς ελάφρυνσης και μείωσης από φόρο πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης καθώς και βενζίνης ανάλογα με την χιλιομετρική απόσταση και την γεωγραφική θέση της κάθε επιχείρησης  από την έδρα της Περιφέρειας καθώς και αναπροσαρμογή των τελών κυκλοφορίας των επαγγελματικών οχημάτων τους με σκοπό την ενδυνάμωση συνείδησης αποκέντρωσης της επιχειρηματικότητας και δημιουργίας επιχειρήσεων σε περιοχές που κινδυνεύουν από οικονομικό μαρασμό.

Σε άλλο σημείο της συζήτησης, έβαλε ψηλά στην ατζέντα την σκέψη του Επιμελητηρίου για τη δημιουργία ενεργειακής κοινότητας σε συνεργασία με άλλους φορείς για τη μείωση του ενεργειακού κόστους των επιχειρήσεων.

Παράλληλα, ο κ. Δημητρίου, ζήτησε από τον Υφυπουργό την παράταση του Αναπτυξιακού Νόμου μέχρι την ανακοίνωση από την κυβέρνηση του νέου, ενώ έθεσε το θέμα των προκαταβολών και της αποπληρωμής των επενδυτών για τα τιμολόγια τα οποία έχουν εκτελεστεί οι εργασίες ενώ πρότεινε για το νέο ΕΣΠΑ να εξεταστεί λεπτομερέστερα το ποσοστό που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για τις επιχειρήσεις με δεδομένο ότι στην περιοχή υπάρχει ιδιαίτερο επενδυτικό ενδιαφέρον. 

Ταυτόχρονα εξήγησε στον Υφυπουργό πως δεν πρέπει να υπάρχει καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης φακέλου για επιχειρήσεις που θέλουν να εξάγουν ή ήδη εξάγουν ενώ τέλος, στην πολύωρη συζήτηση με τον κο Παπαθανάση έθεσε και θέματα λειτουργίας των Επιμελητηρίων καθώς και του ΓΕΜΗ.

ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου