Επικαιρότητα

Ανοιχτά τα σχολεία κατά την εορτή των Τριών Ιεραρχών

Off

Υπέρ της κατάργησης της αργίας των Τριών Ιεραρχών τάσσεται ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κκ Μάξιμος.

Μιλώντας στο ITV τόνισε ότι «η εκκλησία ρίχνει το σπόρο της μάθησης» και υπογράμμισε ότι «δεν είναι στις προθέσεις κανενός να φέρει με τη βία τα παιδιά στην εκκλησία».

«Εμείς είχαμε ζητήσει να καταργηθεί η αργία των Τριών Ιεραρχών. Με το να μένει το παιδί σπίτι του δεν διδάσκεται τίποτα» πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων και συνέχισε: «Εμείς σπέρνουμε το σπόρο. Στα παιδιά μας οφείλουμε να δίνουμε το καλύτερο. Τι λοιπόν καλύτερο από το να μάθουν για τους τρεις πανεπιστήμονες που είχαν σπουδάσει όλες τις επιστήμες;».

 

Με εκδηλώσεις

Όπως έχει διευκρινίσει το υπουργείο τα σχολεία θα είναι ανοιχτά και θα αφιερώσουν μέρος του προγράμματος στην εορτή: «Η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν των τριών Αγίων και της Παιδείας, καθώς και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας. Η εν λόγω ρύθμιση αφορά τόσο την πρωτοβάθμια όσο και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική.

Κατά τα λοιπά, το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά και θα πραγματοποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας».

 

ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου