Επικαιρότητα

Αν οι νέοι φύγουν μακριά, είμαστε οριστικά καταδικασμένοι

Off

Τους μαθητές και τις μαθήτριες των Γυμνασίων και των Λυκείων της πόλης που αρίστευσαν την προηγούμενη χρονιά βράβευσε ο Δήμος Ιωαννιτών στην ετήσια εκδήλωση που έγινε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου την Κυριακή το πρωί.

Παράλληλα βραβεύτηκαν και οι μαθητές των σχολείων που εκπροσώπησαν την περιοχή στην Βουλή των Εφήβων.

Κάποιοι από τους βραβευθέντες έχουν ήδη περάσει σε κάποια πανεπιστημιακή σχολή ενώ όλοι οι μαθητές ανέβηκαν στη σκηνή ένας ένας και παρέλαβαν το αριστείο.

Ιδιαίτερα θερμό ήταν το χειροκρότημα για τα παιδιά των Ειδικών Σχολείων που αρίστευσαν.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, εκπρόσωπος της 8ης Μεραρχίας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Κωνσταντίνος Δούβαλης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων Βασίλης Μουσελίμης, ο αντιπρύτανης Μηνάς Πασχόπουλος, ο Διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Καμπουράκης, εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής κ.α.

 

Εφόδια για το μέλλον

Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ στην ομιλία του συνεχάρη τα παιδιά που αρίστευσαν υπογραμμίζοντας ότι σήμερα η κοινωνία μας έχει απόλυτη ανάγκη τις νησίδες αριστείας σε όλους τους τομείς. Παράλληλα έδωσε βάρος στη δημιουργία των συνθηκών που θα επιτρέψουν στα παιδιά να παραμείνουν στον τόπο τους.

«Τα παιδιά είναι το μέλλον. Εμείς οφείλουμε να κάνουμε το καλύτερο για αυτά. Να τους δώσουμε τα εφόδια που χρειάζονται και να τα βοηθήσουμε να ανοίξουν τα δικά τους φτερά. Να πετάξουν, αλλά να μην γίνουν αποδημητικά πουλιά. Να τους δημιουργήσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για να προκόψουν στον τόπο τους. Αν χάσουμε τα παιδιά, αν οι νέοι φύγουν μακριά, τότε είμαστε οριστικά καταδικασμένοι», υπογράμμισε.

«Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της σημερινής μέρας είναι τα παιδιά. Και μαζί οι οικογένειές τους. Γιατί μαζί με τα παιδιά αγωνίζονται και οι οικογένειες. Αυτό είναι το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Ένα σύστημα που τα τελευταία χρόνια υποβάθμισε την αριστεία. Αν όμως σήμερα έχουμε κάτι ανάγκη, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι οι νησίδες αριστείας.

Στο σχολείο, στο Πανεπιστήμιο, στη δημόσια διοίκηση, στην επιχειρηματικότητα, στην καθημερινότητα. Αυτές θα βγάλουν από την μετριότητα, θα δώσουν οξυγόνο στην κοινωνία και χώρο για να αναπνεύσει», τόνισε. 

«Η ηθική επιβράβευση που αποδίδει σήμερα ο Δήμος σε αυτά τα νέα παιδιά είναι μια συμβολική όσο και ουσιαστική κίνηση.

Μια γενιά που αναζητεί έναν ανοιχτό δρόμο να για να ξεδιπλώσει τα όνειρα και τις δυνατότητες της.

Το δικό μας χρέος είναι να κρατάμε ανοιχτό αυτό το δρόμο.

Θέλω να συγχαρώ όλα τα παιδιά που είναι εδώ σήμερα. Πρώτα στα γράμματα. Θέλω να συγχαρώ και τα παιδιά που δεν είναι εδώ γιατί είμαι σίγουρος ότι έχουν τις δικές τους πρωτιές. Στις τέχνες, στον αθλητισμό, σε άλλους τομείς. Θέλω να ευχηθώ επιτυχίες για το μέλλον. Τα νιάτα πάνε μαζί με τη δύναμη, το χαμόγελο και την αισιοδοξία. Κρατήστε το χαμόγελο. Και την παιδική αθωότητα. Χαρείτε… Όσες κι αν είναι οι δυσκολίες, μην ξεχνάτε ότι είστε παιδιά. Το χαμόγελο και την λάμψη από τα μάτια σας το έχουμε όλοι ανάγκη».

Με ένα σύντομο αλλά πρωτότυπο μουσικό πρόγραμμα το σύνολο Εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων έδωσε επιπλέον χρώμα στην εκδήλωση. 

Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ