Επικαιρότητα

Ανησυχία για τη βροχή που συνεχίζεται

Off

Σε ξενοδοχεία που μισθώνει ο Δήμος Ιωαννιτών φιλοξενούνται από χτες κάτοικοι σπιτιών που πλημμύρισαν στο Πέραμα. 
Με δεδομένο ότι συνεχίζεται η βροχόπτωση, το νερό της λίμνης υπερχειλίζει από το θυρόφραγμα και το ύψος του νερού αυξάνεται στην πλημμυρισμένη περιοχή, κρίθηκε, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών ότι οι συνθήκες που διαμορφώνονται πλέον εγκυμονούν κινδύνους για την παραμονή των κατοίκων στα σπίτια τους. 
Ο αρμόδιος για το Πέραμα Αντιδήμαρχος Παντελής Κολόκας μαζί με κοινωνικούς λειτουργούς του Δήμου επισκέφθηκε και χτες τους κατοίκους της περιοχής ενημερώνοντας τους ότι μπορούν να μεταφερθούν σε ξενοδοχείο που μισθώνει ο Δήμος Ιωαννιτών. 
Στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν ζημιές στην οικοσκευή των οικογενειών και ο Δήμος κινεί ήδη τη διαδικασία αποζημιώσεων από την πολιτεία. 
Όπως ορίζει ο νόμος, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, συνέστησε την τριμελή επιτροπή που θα διενεργήσει την αυτοψία και θα καταγράψει τις ζημιές, αποτελούμενη από τον Αντιδήμαρχο κ. Κολόκα, έναν μηχανικό και μία κοινωνική λειτουργό του Δήμου. 
Η επιτροπή που πήγε στην περιοχή διαπίστωσε ότι υπάρχουν ζημιές και η ακριβής καταγραφή θα πρέπει να γίνει αμέσως μόλις εκτονωθεί το φαινόμενο της πλημμύρας. 
Πρόβλημα έχει και το Νησί αφού το νερό ανέβηκε πολύ χτες λόγω της ανόδου της στάθμης της λίμνης, και ξεπέρασε το κρηπίδωμα. 

Το Δημοτικό Μπάφρας
Σε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες προχώρησε από το πρωί χτες ο Δήμος Ιωαννιτών, ώστε από σήμερα το πρωί το Δημοτικό σχολείο Μπάφρας- Νεοκαισάρειας να μπορέσει να λειτουργήσει και πάλι, στο παλιό πέτρινο κτίριο του σχολείου.
Με την περιοχή του σχολείου να παραμένει κατακλεισμένη από το νερό και τη βροχή να συνεχίζεται, είναι άγνωστο πότε θα μπορέσει να λειτουργήσει το σχολείο. Έτσι αποφασίστηκε η διερεύνηση των δυνατοτήτων προσωρινής μεταστέγασης του σχολείου.
Χτες το πρωί σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, ο πρόεδρος της Α΄βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ιωαννιτών, Δημοτικός Σύμβουλος, Βασίλης Τσαμπαλάς, επισκέφθηκε την περιοχή και μαζί με τον Διευθυντή Α/βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κολιό, τη Διευθύντρια του σχολείου κ. Μάντζιου και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Σαβίδη, εξέτασαν όλες τις πιθανές λύσεις και αποφασίστηκε ότι η καλύτερη ήταν η προσωρινή μεταφορά στο παλιό κτίριο του σχολείου.
Στη συνέχεια από το Δήμο έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες (καθαρισμός του κτιρίου, συντήρηση καυστήρα, προμήθεια πετρελαίου, μεταφορά θρανίων , γραφείων και γενικού εξοπλισμού) ώστε από αύριο να λειτουργήσει το σχολείο. 

Συνεχή τα προβλήματα 
από την κακοκαιρία
Για μία ακόμη μέρα το πολιτικό και το υπηρεσιακό προσωπικό και τα μηχανήματα του Δήμου Ιωαννιτών βρέθηκαν και χτες στην πρώτη γραμμή για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργεί η συνεχιζόμενη κακοκαιρία.
Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρη Νάστο, είναι δεκάδες καθημερινά οι περιπτώσεις όπου χρειάζεται να επέμβουν τα συνεργεία του Δήμου σε μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα.
Ο κ. Νάστος έκανε λόγο για «πολύ δύσκολες συνθήκες» που έχουν δημιουργηθεί  και στις οποίες «όλος ο μηχανισμός του Δήμου σε συνεργασία με τον μηχανισμό της Περιφέρειας προσπαθεί να ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο από το ένα άκρο του Δήμου έως το άλλο». Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα είχαμε κατολίσθηση δρόμου στο πιο απομακρυσμένο σημείο του Δήμου, στην Κράψη.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου