Επικαιρότητα

Η γλωσσική διδασκαλία στην εκπαίδευση

Off

H Εποπτεία των Σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία) διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Η γλώσσα ως γνώση: γλωσσική διδασκαλία στην προσχολική και την πρωτοβάθμια εκπαίδευση». 

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στα Αρσάκεια Σχολεία Ιωαννίνων (επαρχιακή οδός Λογγάδων – Βασιλικής) με ελεύθερη συμμετοχή για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης των δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων και θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Σκοπός της ημερίδας είναι μέσω των ομιλιών και των εργαστηρίων να γίνουν προτάσεις και να παρουσιαστούν σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις που αφορούν στη διδασκαλία της γλώσσας στο πρωτοβάθμιο σχολείο.

Στόχοι της ημερίδας είναι οι εκπαιδευτικοί:

–  μέσα από τις εισηγήσεις των κεντρικών ομιλητών να γνωρίσουν τις βαθύτερες όψεις του θέματος και τις σύγχρονες επιστημονικές εξελίξεις

–  να συμμετάσχουν σε οργανωμένες δραστηριότητες και εργαστήρια που αφορούν ρεαλιστικές πτυχές διδασκαλίας σε συνάρτηση με τα σχολικά προγράμματα.

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο καθηγητής Γλωσσολογίας Γεώργιος Μπαμπινιώτης, Πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, πρ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο καθηγητής Ελληνικής Φιλολογίας Γεώργιος Καψάλης, τ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 

Θα ακολουθήσουν εισηγήσεις-εργαστήρια σε οργανωμένες δραστηριότητες από διακεκριμένους επιστήμονες στο πεδίο της διδακτικής της ελληνικής γλώσσας: Γεώργιος Καψάλης, Σμαράγδα Παπαδοπούλου, Ευγενία Μαγουλά, Αθανάσιος Μιχάλης, Αλεξάνδρα Γαλάνη.

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες: https://protovathmia.arsakeio.gr/index.php/imerida-protovathmias-ioannina-2020

Επικοινωνία με το σχολείο: τηλ.: 26510 52055 (εσωτ. 700), dhm-i@arsakeio.gr

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου