Επικαιρότητα

Αυστηρή κριτική για την περιφερειακή αρχή

Off

Τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους καλεί η Λαϊκή Συσπείρωση να βγάλουν συμπεράσματα από την συζήτηση που έγινε για τον πρωτογενή τομέα στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου την Τετάρτη και μέσα από αυτά να κινηθούν στην κατεύθυνση ενίσχυσης των αγροτικών συλλόγων και των Ομοσπονδιών τους. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση και ο επικεφαλής της στο περιφερειακό συμβούλιο Γ. Πρέντζας επιτέθηκαν με δριμύτητα στην περιφερειακή αρχή με το σκεπτικό, ότι αρχικά αναγκάστηκε λόγω της πίεσης που ασκήθηκε, να συζητήσει το θέμα και όταν αυτό δεν επιτεύχθηκε, περιφερειακοί της σύμβουλοι και ο κ. Καχριμάνης επιτέθηκαν και προσπάθησαν να αποδυναμώσουν τα αιτήματα που διατύπωσαν.

«Όχι μόνο απορρίφθηκαν με πολιτική εχθρότητα τα άμεσα αιτήματα επιβίωσης όπως η εξασφάλιση κατώτατων εγγυημένων τιμών, η δραστική μείωση του κόστους παραγωγής και η πλήρης καταβολή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, αλλά  η ανάδειξη από τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους αγροτικών συλλόγων της Ηπείρου, ότι η περιφερειακή αρχή πρωτοστάτησε και εξασφάλισε επιδοτήσεις, εγγυημένες τιμές και κόστος παραγωγής  στο εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων της ΤΕΡΝΑ και σε άλλες μεγάλες βιομηχανίες της Ηπείρου μέχρι και διαγραφές προστίμων εκατομμυρίων σε άλλες, οδήγησε την περιφερειακή αρχή να  ξεπεράσει κάθε όριο επιθετικότητας. Το πραγματικά επικίνδυνο, αντιδραστικό της πρόσωπο η περιφερειακή αρχή το φανέρωσε σε όλο το μεγαλείο, όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με τα στοιχεία απολογισμού της πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή : το ξερίζωμα της αγροτικής παραγωγής για να έρθουν αθρόες εισαγωγές με αποτέλεσμα την καταστροφή της επισιτιστικής επάρκειας του λαού μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πρέντζας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου