Επικαιρότητα

Δίπλωμα οδήγησης με μήνυμα στον υπολογιστή

Off

Με μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) θα παίρνουν από την αμέσως επόμενη της εξέτασης ημέρα το δίπλωμα οδήγησης οι νέοι οδηγοί.

Τουλάχιστον αυτό προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Μεταφορών και Συγκοινωνιών, για να αντιμετωπιστεί η καθυστέρηση στην απόδοση της άδειας ικανότητας οδήγησης που μέχρι σήμερα απαιτεί ένα χρονικό διάστημα από τρεις εβδομάδες έως και δύο μήνες.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, στόχος είναι, να αποστέλλεται με e-mail την επόμενη ημέρα της εξέτασης, το πρακτικό επιτυχίας και το έγγραφο αυτό να έχει θέση επίσημου εγγράφου και ο οδηγός να είναι νομικά κατοχυρωμένος.

Για μία θετική εξέλιξη έκανε λόγο ο Γ. Παπαγεωργίου, πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Σχολών Οδήγησης στα Γιάννενα, που αναφέρθηκε παράλληλα και στη διαβούλευση που εξελίσσεται με το υπουργείο, για τις επικείμενες αλλαγές στη λειτουργία των σχολών εκπαίδευσης.

Ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε πως δεν έχει βρεθεί η «χρυσή τομή» σε ζητήματα που δημιούργησαν ένταση στις σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών το προηγούμενο διάστημα, όπως είναι για παράδειγμα η τοποθέτηση και λειτουργία καμερών εντός των οχημάτων, που θα είναι on line συνδεδεμένα με τις κατά τόπους διευθύνσεις μεταφορών – συγκοινωνιών.

 

Νέα παράβολα από 

τις 10 Φεβρουαρίου

Τέλος, από τις 10 Φεβρουαρίου ισχύουν τα νέα ενιαία παράβολα για το δίπλωμα οδήγησης.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αποφασίσθηκε η εισαγωγή τους για την καλύτερη εξυπηρέτηση και ελαχιστοποίηση του χρόνου που δαπανούν τόσο οι πολίτες που εκδίδουν και πληρώνουν e-παράβολα όσο και οι υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών που τα χρησιμοποιούν και τα δεσμεύουν.

Οι αλλαγές αφορούν τόσο εκείνους που παίρνουν πρώτη φορά άδεια οδήγησης όσο και εκείνους που θέλουν να κάνουν επέκταση της υφιστάμενης άδειας ή αντικατάσταση λόγω φθοράς ή κλοπής.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ