Επικαιρότητα

Παραλαβή της «Όασης»… με χρονοκαθυστέρηση

Off

Μάλλον κανείς δεν πίστευε, ότι η έναρξη λειτουργίας της Όασης την 1η Απριλίου του 2016, θα αποτελούσε αντικείμενο συζήτησης στο δημ. συμβούλιο, τέσσερα χρόνια μετά, χωρίς μέχρι την Τετάρτη να έχει ολοκληρωθεί η παραλαβή του έργου. Κι όμως, ένα ακόμη, ελληνικό παράδοξο συντελέστηκε όλα αυτά τα χρόνια, με το έργο αποκατάστασης του ιστορικού κτηρίου του Άρη Κωνσταντινίδη να έχει ολοκληρωθεί, το κτήριο να έχει μισθωθεί και να λειτουργεί, πλην όμως με αρκετά προβλήματα και το δημοτικό συμβούλιο, να μην έχει καν παραλάβει το έργο.

Αυτή τη φορά τουλάχιστον με τη συζήτηση στο δημ. συμβούλιο το βράδυ της Τετάρτης φαίνεται πως το νερό μπήκε στο αυλάκι, με το Σώμα, να αποδέχεται κατά πλειοψηφία την παραλαβή του έργου, έχοντας στα χέρια του σχετικές γνωμοδοτήσεις από την Τεχνική και τη Νομική Υπηρεσία του δήμου.

Το δημ. συμβούλιο άκουσε και από τον μισθωτή της Όασης, τα προβλήματα που υπάρχουν και αποφάσισε, ώστε, εμπειρογνώμονας να εξετάσει τα προβλήματα που αφορούν στη θέρμανση και την ψύξη του κτιρίου και θα προτείνει συγκεκριμένες λύσεις για την αντιμετώπισή τους. Οι λύσεις αυτές θα δρομολογηθούν σε συνεργασία της ΔΗΑΝΕΤΑΙ με τον μισθωτή. 

Το θέμα εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος, ο οποίος υπογράμμισε την αναγκαιότητα να κλείσει ο φάκελος της Όασης καθώς το πρωτόκολλο για την παραλαβή του έργου είχε συνταχθεί από τον Δεκέμβριο του 2018.

Η κατασκευάστρια εταιρία προχώρησε σε εξώδικο ζητώντας την επιστροφή της εγγυητικής επιστολής καθώς εκτίμησή της ήταν ότι υπήρξε αυτοδίκαιη παραλαβή του έργου.

Έτσι, τον Δεκέμβριο το δημοτικό συμβούλιο ζήτησε την γνωμοδότηση της Τεχνικής και Νομικής Υπηρεσίας του δήμου. 

Από τις γνωμοδοτήσεις των δύο υπηρεσιών προκύπτει ότι τα προβλήματα στο σύστημα θέρμανσης και ψύξης του κτιρίου δεν προήλθαν από την κατασκευή του έργου. Έτσι εισηγήθηκε την οριστική παραλαβή του έργου ώστε να μην ανακύψουν άλλα προβλήματα.

Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκαν οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι ενώ παραβρέθηκε και ο μισθωτής της Όασης ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει και καθιστούν δύσκολη την λειτουργία του καταστήματος.

Ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ στην τοποθέτησή του και απαντώντας σε προβληματισμούς που κατατέθηκαν τόνισε ότι «καμία απόφαση δεν είναι άμοιρη κινδύνων. Όμως πρέπει να πάρουμε εκείνη την απόφαση που είναι προς όφελος της πόλης και θα διασφαλίζει την επόμενη μέρα για την Όαση, ένα κτίριο σημείο αναφοράς για την πόλη».

Ο δήμαρχος καυτηρίασε την στάση της προηγούμενης δημοτικής αρχής που οδήγησε το θέμα από αναβολή σε αναβολή και υπογράμμισε πως η ΔΗΑΝΕΤΑΙ έχει λάβει ήδη απόφαση ώστε να δοθούν οριστικές λύσεις για την εύρυθμη λειτουργίας της Όασης.

Θετική ψήφο πέραν της δημοτικής αρχής έδωσαν οι παρατάξεις του Θωμά Μπέγκα, της Τατιάνας Καλογιάννη και του Λάζαρου Νάτση.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου