Επικαιρότητα

Με αισιόδοξα μηνύματα και ευκαιρία ανταπόδοσης

Off

Ως «έτος ανταπόδοσης» για όλους και όχι μόνο για τους εγκατεστημένους στη ΒΙΠΕ, ορίζεται το 2020 για το Σύνδεσμο Εγκατεστημένων στη Βιομηχανική Περιοχή των Ιωαννίνων. 

Αυτός τουλάχιστον είναι ο στόχος του Συνδέσμου, όπως τον οριοθέτησε ο πρόεδρος του ΔΣ Λευτ. Αραμπατζής στη διάρκεια της εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας που έγινε χθες το απόγευμα. 

Ένα έτος που ξεκίνησε με αισιόδοξα μηνύματα για την επιχειρηματικότητα και την πορεία της Βιομηχανικής Περιοχής, ως ένα μικρό τμήμα της συνολικής εικόνας στην οικονομία της χώρας.

Παράλληλα όμως και ένα έτος που για τη ΒΙΠΕ και την επιχειρηματικότητα ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο, λόγω της ξαφνικής απώλειας του Θεόδ. Νιτσιάκου, ενός οραματιστή Ηπειρώτη επιχειρηματία, που έδειξε με το παράδειγμά του τον δρόμο για την επιτυχία.

Ο κ. Αραμπατζής στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα οικονομικά δεδομένα της περιόδου που πέρασε γενικότερα για τη χώρα, στα αισιόδοξα μηνύματα που άφησε ως παρακαταθήκη το 2019 και στις προκλήσεις του 2020, για το επιχειρείν στην Ήπειρο και στη ΒΙΠΕ ειδικότερα.

Έτσι, επιχείρησε να συνδέσει την ανάγκη που υπάρχει για την ολοκλήρωση των έργων υποδομής στην περιοχή, με την υποχρέωση που έχει η Πολιτεία σε όλες της μορφές της, να ανταποκριθεί και να ανταποδώσει τα οφειλόμενα στους πολίτες ξεχωριστά και στις επιχειρήσεις.

«Σίγουρα, περιμέναμε να ξεκινήσει καλύτερα η χρονιά, λόγω της καλύτερης ψυχολογίας στην αγορά, που δημιούργησε το ευνοϊκότερο οικονομικό περιβάλλον» σημείωσε, ενώ αναφέρθηκε και σε ζητήματα που απασχολούν τους εγκατεστημένους στη ΒΙ.ΠΕ., όπως η μη ύπαρξη πρόσβασης σε λιμάνι και αυτοκινητόδρομο, λόγω της εκκρεμότητας με τη συνέχιση της Ιόνιας Οδού, και το κορεσμένο δίκτυο της ΔΕΗ, που δεν επιτρέπει στις εταιρείες να παράγουν ρεύμα.

«Θέλουμε το 2020 να υπάρχει μια ανταπόδοση σε όλα. Και από την πλευρά του κράτους και της αυτοδιοίκησης να υπάρχει ανταπόδοση των φόρων και των τελών που καταβάλλουμε, και από την πλευρά των επιχειρήσεων να υπάρχει ανταπόδοση προς τους εργαζόμενους, αλλά και την κοινωνία», κατέληξε ο κ. Αραμπατζής.

 

Δεσμεύσεις

Χαιρετισμό στην εκδήλωση του Συνδέσμου, με αναφορές στα μεγάλα έργα υποδομών, όπως η Ιόνια οδός και ο Ε65, αλλά και στην ανάγκη διεύρυνσης της συνεργασίας απηύθυναν ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχ. Πλιάκος, ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ Στ. Καλογιάννης και ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Γ. Λώλης. 

Στη θετική αντιμετώπιση της κυβέρνησης προς τις επιχειρήσεις αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του ο βουλευτής Σταύρος Καλογιάννη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «άλλαξε ο αέρας στην αγορά». Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν και προβλήματα, όπως για παράδειγμα υφίστανται σοβαρές εκκρεμότητες στον πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό. Σε ό,τι αφορά τους οδικούς άξονες, συμφώνησε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η Ιόνια Οδός μέχρι την Κακαβιά, αλλά υπογράμμισε και τη σημασία ολοκλήρωσης του Ε-65, εκτιμώντας ότι θα προσφέρει πολλά περισσότερα ακόμη και από την Εγνατία Οδό.

Στο θέμα της Ιόνιας Οδού εστίασε ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, ο οποίος συμφώνησε με τον πρόεδρο του ΣΕΒΙΠΙ ότι δεν υπάρχει ΒΙ.ΠΕ. χωρίς αυτοκινητόδρομο και πρόσβαση σε λιμάνι, επισημαίνοντας την ανάγκη της άμεσης δημοπράτησης. «Αν δεν είμαστε όλοι μαζί στη διεκδίκηση της επέκτασης της Ιόνιας, θα γίνει… αιώνια», ανέφερε. Ζήτησε, παράλληλα, να θεωρείται ο δήμος Ζίτσας συνοδοιπόρος της ΒΙ.ΠΕ. και να γνωρίζει ό,τι συμβαίνει, κάτι που δεν έγινε πρόσφατα, όταν προέκυψε θέμα εγκατάστασης δομής προσφύγων σε βιομηχανικό κτίριο εντός της ΒΙ.ΠΕ.

Τέλος, ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Γιώργος Λώλης χαρακτήρισε τη ΒΙ.ΠΕ. «κύτταρο της τοπικής οικονομίας» και ευχήθηκε μια παραγωγική χρονιά. Τη διαβεβαίωση ότι η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε. θα είναι δίπλα στους επιχειρηματίες, έδωσε ο διευθύνων σύμβουλός της κ. Ψαθάς κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, προαναγγέλλοντας παρεμβάσεις για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών (φύλαξη, ηλεκτροφωτισμός, διαχείριση αδέσποτων κ.ά). «Θέλουμε πολλά πράγματα να γίνουν, αλλά πολλές φορές υπάρχει η ατομική αντίδραση. Πρέπει όλοι να δούμε το γενικότερο καλό», ανέφερε χαρακτηριστικά, θίγοντας και το ζήτημα της συνέπειας των εγκατεστημένων προς την εταιρεία όσον αφορά τις εισφορές τους.

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ