Επικαιρότητα

Το κερασάκι ήταν…. το χιόνι

Off

Χωρίς να προκαλέσει ιδιαίτερα προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών και στην κυκλοφορία των οχημάτων στους οδικούς άξονες, φαίνεται πως πέρασε ξώφαλτσα το κύμα της κακοκαιρίας, που πλέον μετακινήθηκε προς τα ανατολικά. Η έντονη χιονόπτωση το πρωί, από τις 7.30 μέχρι περίπου στις 9, στο λεκανοπέδιο, δημιούργησε στην αρχή προβληματισμό, κινητοποίησε τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, του δήμου Ιωαννιτών και της Εγνατίας Οδού, όμως τελικά το μόνο που άφησε πίσω του ο χιονιάς ήταν κάποιες όμορφες εικόνες.
Τα μηχανήματα του δήμου Ιωαννιτών κινητοποιήθηκαν άμεσα, προς τα ορεινά κυρίως σημεία του δήμου, όπως τα Μάρμαρα, όπου χρειάστηκε να περάσει δύο φορές το γκρέιντερ, για τον αποχιονισμό. 
Μηχανήματα του Δήμου εργάστηκαν από το πρωί χτες για να διατηρήσουν ανοιχτό το δρόμο που οδηγεί στο ΧΥΤΑ ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η αποκομιδή των απορριμμάτων. Έμφαση δόθηκε και στον καθαρισμό των δρόμων προς Λιγγιάδες, Κρυόβρυση, Μάζια, Δαφνούλα, Κράψη, Κοσμηρά, Ασβεστοχώρι, Κόντσικα κ.λ.π.
Όλα τα σχολεία του Δήμου λειτούργησαν κανονικά χτες το πρωί.
Επί της Εγνατίας Οδού κάποια μικρά προβλήματα προκλήθηκαν νωρίς το πρωί στην έξοδο της σήραγγας της Δωδώνης, όπου λόγω της ολισθηρότητας «δίπλωσαν» κάποιες νταλίκες, η αποκατάσταση της κυκλοφορίας όμως έγινε αρκετά γρήγορα και χωρίς ιδιαίτερες καθυστερήσεις για τους διερχόμενους οδηγούς.

Χωρίς προβλήματα
Χωρίς προβλήματα διεξαγόταν χτες και η κυκλοφορία στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, καθώς από τις υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα, που μέχρι το μεσημέρι, έχουν προξενηθεί από τη χιονόπτωση. 
Ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας χτες σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μεταξύ άλλων τόνισε και τα εξής:
 «Από νωρίς το πρωί έχουμε χιονοπτώσεις μέχρι και στα πεδινά του Νομού Ιωαννίνων. Οι χιονοπτώσεις δεν δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα. Εμείς έχουμε εδώ και χρόνια ειδικευθεί ως Πολιτική Προστασία και όπου χρειάζεται γίνονται οι απαιτούμενες παρεμβάσεις,  σε όλα τα σημεία του δικτύου Βοηθάμε και όλους τους Δήμους,  είτε με αλάτι είτε με ότι άλλο χρειάζεται. Γίνεται μια προσπάθεια σε δύο μέτωπα, το ένα αφορά στον αποχιονισμό και το δεύτερο στις τεράστιες πληγές που υπάρχουν σε όλη την Ήπειρο από τις μεγάλες βροχοπτώσεις της προηγούμενης εβδομάδας. Γίνεται αγώνας και γι' αυτό  θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες αλλά και στον κόσμο για την υπομονή του». 
Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου,  επισήμανες τέλος, χτες ότι σταδιακά θα σημειώνεται πτώση της θερμοκρασίας και τις επόμενες ώρες και ημέρες θα επικρατεί παγετός στο μεγαλύτερο μέρος της Περιφέρειας. Για το λόγο αυτό όσοι κινούνται στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο,  θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να φέρουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.  

Στην Άρτα
Από το Δήμο Αρταίων ανακοινώθηκε τέλος, ότι σήμερα Τρίτη δεν θα λειτουργήσουν λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις Τοπικές Κοινότητες Κορφοβουνίου και Ροδαυγής. 
Λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου από το χιόνι, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και στις μετακινήσεις τους στην επαρχιακή οδό Άρτα- Ροδαυγή- Γέφυρα Πλάκας και να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες όπου κρίνεται  απαραίτητο.   

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου