Επικαιρότητα

Πτώση τζίρου 30% λόγω του αντικαπνιστικού

Off

Η καθολική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου που βρίσκει αντίθετους τους επιχειρηματίες στην εστίαση, τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης έχει ως αποτέλεσμα τους πρώτους κιόλας μήνες από την ισχύ του νόμου, τη μείωση του τζίρου σε ποσοστό 30% στις εν λόγω επιχειρήσεις. 

Αναπόφευκτα, το θέμα του αντικαπνιστικού νόμου και των αιτημάτων που έχει ο κλάδος των καφέ μπαρ, εστίασης και κέντρων διασκέδασης βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στη συνέλευση του Σωματείου Καφέ Μπαρ – Εστίασης Ιωαννίνων «Παμβώτις», παρουσία του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθά. Τα ανοιχτά ζητήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν για τις επιχειρήσεις του κλάδου δεν έχουν αντιμετωπιστεί από την Πολιτεία, ανέφερε ο κ. Καββαθάς, ωστόσο σε όλα αυτά που χρονίζουν, ήρθε να προστεθεί το θέμα του αντικαπνιστικού νόμου. Τόσο ο κ. Καββαθάς, όσο και ο πρόεδρος του τοπικού Σωματείου «Παμβώτις» Χρ. Τάτσης αναφέρθηκαν στις προτάσεις του κλάδου προς την κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία, ώστε να αντιμετωπιστεί σε νέα βάση το ζήτημα.

«Δεν είμαστε αντίθετοι με την ουσία του νόμου, όμως όπως το κάπνισμα κάνει κακό στην υγεία, έτσι και οι καθολικές απαγορεύσεις κάνουν κακό στη δημοκρατία. Ζητάμε να υπάρχει το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής στα καταστήματα, ώστε να έχουν θέσεις καπνιζόντων και μη. Ο νόμος αυτός δε μπορεί να λειτουργήσει στα αμιγή μπαρ και στα κέντρα διασκέδασης και γι’ αυτό ζητάμε να εξαιρεθούν από την εφαρμογή του και στα υπόλοιπα καταστήματα, να υπάρχει το δικαίωμα της επιλογής», ανέφερε ο κ. Καββαθάς.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου