Επικαιρότητα

Αγωνιστική απάντηση στο νέο Ασφαλιστικό

Off

Με ικανοποιητική συμμετοχή και στα Γιάννενα και σε όλη τη χώρα ολοκληρώθηκε η απεργιακή κινητοποίηση κατά του νέου ασφαλιστικού. Η συγκέντρωση έγινε στην περιοχή του Εργατικού Κέντρου και με συμμετείχαν συνδικαλιστικοί χώροι όπως η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, σωματεία και σύλλογοι αλλά και εκατοντάδες εργαζόμενοι.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων Χρήστος Γρίβας αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην ανάγκη αγωνιστικής απάντησης στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες: «Το ασφαλιστικό αφορά τον κόπο και τον μόχθο ολόκληρου του εργασιακού μας βίου και δε θα το επιτρέψουμε», σημείωσε μεταξύ άλλων  ο κ. Γρίβας, μιλώντας για τις περικοπές και τα αντεργατικά μέτρα που προβλέπει το νομοσχέδιο. 

«Δεν μπορεί οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι που ήταν τα μόνιμα θύματα της μνημονιακής βαρβαρότητας να συνεχίζουν να πληρώνουν το μάρμαρο» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νίκος Έξαρχος τόνισε ότι  μετατρέπεται η ασφάλισή σε ιδιωτική και ατομική υπόθεση. 

«Η κυβέρνηση της ΝΔ πιστή στις προσταγές με τον αντιασφαλιστικό νόμο που έφερε, όχι μόνο δεν καταργεί τον νόμο Κατρούγκαλου (ΣΥΡΙΖΑ) αλλά τον θωρακίζει πλήρως» ανέφερε για να προσθέσει ότι το Εργατικό Κέντρο θα συνεχίσει να είναι στους δρόμους και να αγωνίζεται για τα δικαιώματα του εργαζόμενου.  

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου