Αθλητικά

Συνηθισμένοι στα δύσκολα…

Off

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης αναχωρεί για τη Δράμα, η αποστολή του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ για το αυριανό παιχνίδι με την τοπική Δόξα, ένα παιχνίδι, που ορίστηκε να γίνει την Παρασκευή, τέσσερις μέρες μετά την αναμέτρηση του ΠΑΣ στα Χανιά. 

Έτσι, μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών οι παίκτες του ΠΑΣ θα βρεθούν από το νοτιότερο άκρο της χώρας (Χανιά) για την κατηγορία στο βορειότερο (Δράμα) με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την κόπωση και την εικόνα που θα παρουσιάσουν. Προερχόμενος από μία προηγμένη ποδοσφαιρικά χώρα, όπως είναι η Γερμανία, ο κ. Γιαννίκης δε θα μπορούσε να μην σχολιάσει την κατάσταση αυτή, που για δεύτερη φορά έχει ως «θύμα» τον ΠΑΣ, κάτι που είχε γίνει και στον πρώτο γύρο, όταν μετά το παιχνίδι με τον Εργοτέλη τη Δευτέρα, η αποστολή αγωνίστηκε την Παρασκευή στα Χανιά.

«Καταρχάς το μάθαμε στη διάρκεια του αγώνα με τον Πλατανιά ότι θα παίξουμε Παρασκευή. Έτσι όπως βγήκε το πρόγραμμα μας δένει τα χέρια στο να κάναμε μια πιο ωραία διαχείριση πριν το ματς. Το ότι βγήκε το πρόγραμμα Δευτέρα για να παίξουμε Παρασκευή, αυτό δεν το κατανοώ. Θα ήταν πιο επαγγελματικό να μας το έλεγαν έστω μία εβδομάδα νωρίτερα να κάνουμε κι εμείς πιο επαγγελματικά τη δουλειά μας. Είμαστε συνηθισμένοι και ψημένοι στα δύσκολα. Οι παίκτες που θα επιλέξουμε να παίξουν και δεν θα έχουν κάποια κούραση θα πρέπει να περάσουν ψυχικά και σωματικά κάποιο επίπεδο και οι παίκτες που θα πάρουν τις ευκαιρίες τους  και δεν έχουν παίξει πολύ, πρέπει να αποδείξουν ότι δικαιούνται να είναι στην ομάδα. Αν έπρεπε έτσι να γίνει, τουλάχιστον ας το μαθαίναμε μία εβδομάδα πιο μπροστά να κάνουμε διαχείριση. Απαιτούμε από τους παίκτες να έχουν επαγγελματισμό, αλλά κάποιοι άλλοι απ’ ό,τι δείχνουν δεν το έχουν στα υπόψιν τους. Είμαστε ψημένοι σε δύσκολες καταστάσεις, όμως, και θα είμαστε αυτοί που πρέπει να είμαστε και θα πάμε να κερδίσουμε», ανέφερε ο τεχνικός του ΠΑΣ.

 

Στόχος μόνο η νίκη

Ο Αργ. Γιαννίκης δε θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Καρτάλη και πιθανότατα τους Κάστρο και Νάουμετς που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Ο ίδιος όμως εμφανίστηκε αισιόδοξος, ότι οι παίκτες του θα σταθούν αντάξιοι των απαιτήσεων και των δυσκολιών της αναμέτρησης και θα επιστρέψουν με τους τρεις βαθμούς της νίκης απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο.

«Είναι μία ομάδα (σ.σ. εννοεί τη Δόξα) επικίνδυνη στην περιοχή από σέντρες. Δεν ξέρω αν θα είναι πιο δύσκολο ή πιο εύκολο, σίγουρα όμως κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο και υπάρχει και το ταξίδι μπροστά μας. 

Ο στόχος όμως είναι η νίκη. Όπως και να έχει το πράγμα, ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ πρέπει να πάρει τους τρεις πόντους εκεί μέσα», σημείωσε ενώ αναφέρθηκε και στο παιχνίδι με τον Πλατανιά και στην ανάλυση που έγινε για την απόδοση της ομάδας.

«Δεν είχαμε το αισθητικό κομμάτι με το μέρος μας, δεν ήμασταν αισθητικά καλοί, αλλά τακτικά κάναμε αυτό που πρέπει για να πάρουμε το παιχνίδι. Κερδίσαμε και αυτό παίζει τον πρώτο ρόλο αν θες να πάρεις πρωτάθλημα. Σίγουρα έχω τη φιλοσοφία και την άποψη ότι ανεβάζεις τις πιθανότητες επιτυχίας αν το αισθητικό κομμάτι του παιχνιδιού είναι εξίσου καλό, αλλά δεν μπορώ να πω στους παίκτες να είναι το αισθητικό κομμάτι καλό, αν οι συνθήκες δεν είναι ανάλογες για να δουλέψουν στο αισθητικό κομμάτι του ποδοσφαίρου».

 

Διαφορά ασφαλείας;

Καταλήγοντας ο τεχνικός του ΠΑΣ ρωτήθηκε αν θεωρεί ότι οι 7 βαθμοί είναι μία διαφορά ασφαλείας για τα πλέι οφ. «Έχω σπουδάσει μαθηματικά, είναι ένα αντικείμενο που το αγαπάω, αλλά δεν θέλω να μπω στη διαδικασία 14 ματς πριν το τέλος να κάνω υπολογισμούς πόσους πόντους θέλουμε και πόσοι πόντοι διαφοράς θα είναι διαφορά ασφαλείας. Ως τώρα που είμαστε στο +7 και χύσαμε ιδρώτα γι’ αυτό, κοιτούσαμε κάθε εβδομάδα ξεχωριστά. Αν κάνεις υπολογισμούς χάνεις τη συγκέντρωσή σου στο σημαντικό που είναι το επόμενο ματς. Με αυτή τη λογική που μας έφερε εδώ θα συνεχίσουμε, αλλά αν χρειαστεί να μπούμε και σ’ αυτή τη διαδικασία θα το κάνουμε. Τώρα όμως δεν θέλω να μπω σε λογαριασμούς, γιατί τίποτα δεν είναι σίγουρο και πρέπει να δουλεύεις σκληρά για κάθε αποτέλεσμα».

 

Σφυρίζει ο Βλάχος

Ο Ανδρέας Βλάχος του συνδέσμου Ανατ. Αττικής ορίστηκε να διευθύνει την αυριανή αναμέτρηση στη Δράμα με βοηθούς τους Καραθανάση και Αναστασάκη από τους συνδέσμους Ανατ. Αττικής και Χανίων αντίστοιχα. Τέταρτος ορίστηκε ο Μαρόπουλος του συνδέσμου Μακεδονίας.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου