Επικαιρότητα

Ανάγκη συνένωσης των δυνάμεων των Μηχανικών

Off

Το 2020 ως η αρχή μίας νέας δεκαετίας συνέπεσε για το Τμήμα Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου με την έναρξη θητείας της νέας διοίκησης έπειτα από τη συμφωνία που προέκυψε μεταξύ των παρατάξεων της ΔΚΜ και της ΔΕΣΜΗ.

Το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας για το Τμήμα Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου με τον νέο πρόεδρο της διοικούσας Γ. Λυκοτραφίτη να κάνει λόγο για μία νέα αρχή και για το ΤΕΕ, αλλά και για τη χώρα, για την πορεία της οποίας υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία.

Ο κ. Λυκοτραφίτης στάθηκε στην ανάγκη συνένωσης των δυνάμεων στον κόσμο των μηχανικών που θα συνεχίσει να έχει καθοριστικό ρόλο στην υποστήριξη του επιστημονικού τους ρόλου, καθώς επίσης και στην ενίσχυση του ρόλου του ως θεσμικός σύμβουλος της πολιτείας.

«Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε το ρόλο αυτό και ως θεσμικός σύμβουλος της πολιτείας και των τοπικών φορέων, για την ενίσχυση της ισόρροπης ανάπτυξης, της προστασίας του περιβάλλοντος και της βελτίωσης ποιότητας ζωής των πολιτών», ανέφερε ο Γ. Λυκοτραφίτης.

 

Σύνδεση με το Πανεπιστήμιο

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τρ. Αλμπάνης μετέφερε τις ευχαριστίες της πανεπιστημιακής κοινότητας προς το ΤΕΕ για την υποστήριξη στην οργάνωση της Πολυτεχνικής Σχολής, ενόψει και της μελλοντικής συνεργασίας για το νέο τμήμα Μηχανολόγων – Μηχανικών. Ο κ. Αλμπάνης έκανε μία εκτενή αναφορά στην εικόνα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στο ρόλο που διαδραματίζει για την τοπική οικονομία, εκφράζοντας ωστόσο την έντονη ανησυχία του, ζητώντας τη βοήθεια του ΤΕΕ στο θέμα που έχει προκύψει με την προοπτική ισοτιμίας των πτυχίων των κολεγίων με αυτά των ΤΕΙ.

Χαιρετισμό ακόμη στην εκδήλωση απηύθυναν ο περιφερειακός σύμβουλος Χ. Λαζάνης, ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Φ. Βάββας και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημ. Δημητρίου.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου