Αθλητικά

Πρωτάθλημα τις καθημερινές εάν και εφόσον…

Off

Η αναβολή του Euro 2020 για το επόμενο καλοκαίρι του 2021 αποτέλεσε αναμφίβολα μία απόφαση – ορόσημο στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ο κορωνοϊός όμως έχει αλλάξει την καθημερινότητα των πολιτών του πλανήτη, επομένως και το ποδόσφαιρο και γενικότερα ο αθλητισμός θα ήταν αδύνατο να μην αντιμετωπίσει συγκεκριμένες συνέπειες.

Κάτι που διέρρευσε πάντως χθες, από την Ομοσπονδία της Πολωνίας, είναι η σκέψη της UEFA να διεξάγονται τα ευρωπαϊκά παιχνίδια που απομένουν τα σαββατοκύριακα και τα παιχνίδια των εθνικών πρωταθλημάτων, τις καθημερινές. Αυτό φυσικά θα γίνει εάν και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, εάν δηλαδή η εξάπλωση και μετάδοση του ιού σταματήσει ή ανακοπεί σταδιακά.

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι διαφορετική η κατάσταση με τις ομάδες πάντως των δύο πρώτων κατηγοριών να δείχνουν να το παίρνουν απόφαση, ότι πολύ δύσκολα θα ξεκινήσουν και θα ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα, τουλάχιστον με την αρχική τους μορφή.

Το ενδεχόμενο επικύρωσης των βαθμολογιών στη φάση που διακόπηκαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις φαντάζει ολοένα και πιο πιθανό.

Ήδη πάντως σύμφωνα με δημοσιεύματα του αθηναϊκού τύπου, στη Σούπερ Λίγκα 1 επεξεργάζονται ένα σχέδιο που θα μπορούσε να αυξήσει την επόμενη χρονιά τα έσοδα των ΠΑΕ.

Όπως γράφει η Live Sport, στον συνεταιρισμό θα βρουν ξανά το πρόβλημα με τις τηλεοπτικά «άστεγες» ομάδες ενόψει της επόμενης σεζόν.

Μία λύση που είχε συζητηθεί, αλλά δεν είχε προχωρήσει, ήθελε όλο το τηλεοπτικό προϊόν της Super League 1, της Super League 2 και του Κυπέλλου Ελλάδας να παραχωρηθεί ως «πακέτο» στα ενδιαφερόμενα κανάλια.

Σε μία τέτοια περίπτωση, μάλιστα, τα έσοδα είχαν εκτιμηθεί πως θα ξεπεράσουν τα 60 εκατ. ευρώ και το ποσό αυτό είναι ανοιχτό να διαθέσουν τρία ή και τέσσερα κανάλια.

Κερδισμένη σε ένα τέτοιο σενάριο θα βγει και η ΕΠΟ, η οποία τα τελευταία χρόνια δύσκολα βρίσκει «χρυσές» εμπορικές συμφωνίες για τις ανάγκες της.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου