Επικαιρότητα

Τρίτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ήπειρο

Off

Επιβεβαιώθηκε επισήμως το τρίτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ήπειρο και συγκεκριμένα σε έναν 70χρονο άνδρα που νοσηλεύεται σε απομόνωση στο νοσοκομείο της Άρτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται η ιχνηλάτηση των επαφών του 70χρονου, ο οποίος πρόσφατα είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Λόγω της κρισιμότητας της πορείας υγείας του 70χρονου κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του και νοσηλεία του στο ΠΓΝΙ.

Η επίσημη ενημέρωση από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, που θα γίνεται καθημερινά στο εξής για τα ύποπτα και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ήπειρο κάνει γνωστό ότι στο ΠΓΝΙ συνεχίζει να νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης ο άνδρας ασθενής που βρέθηκε θετικός την περασμένη Παρασκευή, με ήπια συμπτωματολογία.

Σε κατ’ οίκον περιορισμό επίσης με ήπια συμπτώματα παραμένει η ειδικευόμενη ιατρός, ενώ αναμένονται απαντήσεις από τα αρμόδια εργαστήρια για ύποπτα κρούσματα σε δείγματα που έχουν σταλεί τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Δείγματα έχουν σταλεί επίσης και συγκεκριμένα 10 στον αριθμό από το νοσοκομείο Χατζηκώστα για τα οποία αναμένονται απαντήσεις.

Στο νοσοκομείο Πρέβεζας δεν υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα ενώ απάντηση αναμένεται και για ένα δείγμα από ύποπτο κρούσμα στο νοσοκομείο Φιλιατών.

 

Προχωρά η μονάδα 

εξέτασης δειγμάτων

Εκτός απροόπτου μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία προμήθειας, εγκατάστασης και λειτουργίας της εργαστηριακής μονάδας εξέτασης δειγμάτων για τον κορωνοϊό στο ΠΓΝΙ.

Το κύριο ζήτημα που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή το σύνολο των εργαστηρίων της χώρας είναι η έλλειψη αντιδραστηρίων, με τον διαθέσιμο αριθμό στη χώρα να υπολογίζεται σε λιγότερες από 10.000.

Για την αρχή πάντως λειτουργίας της Μονάδας στο ΠΓΝΙ έχει εξασφαλισθεί ένας αριθμός αντιδραστηρίων, που συνοδεύει βάσει της σχετικής σύμβασης την προμήθεια του εξοπλισμού.

 

Λιγόστεψαν οι βόλτες στους δρόμους

Η εικόνα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης αλλά και στο παραλίμνιο χθες, ήταν αρκετά διαφορετική από αυτήν των προηγούμενων ημερών. Λιγότερος κόσμος επέλεξε να κάνει τη βόλτα του στο παραλίμνιο, ακόμη λιγότεροι και τηρώντας τις σχετικές αποστάσεις ασφαλείας κάθονταν στα παγκάκια, δείγμα πως γίνεται ολοένα και περισσότερο συνείδηση στην ελληνική κοινωνία η ανάγκη να μείνουμε σπίτι.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου