Επικαιρότητα

Ευκαιρία για απολυμάνσεις στα σχολεία

Off

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες απολύμανσης στις σχολικές μονάδες του δήμου παρότι αυτές παραμένουν κλειστές και θα μείνουν έτσι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εύλογα προκύπτει το ερώτημα εάν υπάρχει λόγος τη δεδομένη χρονική στιγμή να γίνονται απολυμάνσεις και σε αυτό το ερώτημα απάντησε ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β. Τσαμπαλάς που ήταν παρών στην απολύμανση που έγινε το πρωί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο στο Καπλάνειο.

Οι απολυμάνσεις γίνονται προληπτικά και κυρίως για ψυχολογικούς λόγους, τόνισε χαρακτηριστικά και εφόσον χρειαστεί θα επεναληφθούν, ώστε με την επαναλειτουργία των σχολείων, οι τάξεις να είναι απόλυτα ασφαλείς. Επίσης απολύμανση έγινε χθες στο συγκρότημα του 3ου Γυμνασίου και Λυκείου, ενώ είχε προηγηθεί καθαριότητα στους χώρους από τις σχολικές καθαρίστριες. Η Πρόεδρος της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φιλιώ Νόκα- Ζαράχη σημείωσε ότι από την πρώτη στιγμή δόθηκαν σαφείς οδηγίες στους Διευθυντές των σχολείων για όλα τα μέτρα καθαριότητας που πρέπει να πάρουν όπως και για τον προγραμματισμό απολυμάνσεων. Σκοπός οι μονάδες να διατηρηθούν καθαρές και να είναι πανέτοιμες όταν οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία.

Απομάκρυνση συνθημάτων με αμμοβολή

Στο μεταξύ, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, καθαρίζεται το Καπλάνειο, μετά από πρωτοβουλία της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Το ιστορικό κτίριο των Ιωαννίνων, χαρακτηρισμένο ως έργο τέχνης, που φιλοξενεί σχολικές μονάδες, απαλλάσσεται από γκράφιτι και χρωματισμούς. Η παρέμβαση, καθώς το κτίριο είναι πέτρινο είναι εξαιρετικά δύσκολη και απαιτεί ειδικές τεχνικές για την ολοκλήρωσή της. Ο Δήμος Ιωαννιτών απευθύνει έκκληση προς όλους να σεβαστούν το σχολικό συγκρότημα αποφεύγοντας νέους βανδαλισμούς.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου