Επικαιρότητα

Επιστρέφουν σπίτι οι φοιτητές του Erasmus

Off

Με δύο πτήσεις τσάρτερ που ναύλωσε το υπουργείο Εξωτερικών επιστρέφουν το Σάββατο στην Ελλάδα οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που παραμένουν «εγκλωβισμένοι» στην Ισπανία. 

Συγκεκριμένα, το υπ. Εξωτερικών έχει προγραμματίσει την εκτέλεση δύο πτήσεων από Μαδρίτη και Βαρκελώνη αντίστοιχα, με τις οποίες θα επιστρέψουν στην Ελλάδα 500 περίπου άτομα, μεταξύ των οποίων και οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που συμμετέχουν στα προγράμματα Erasmus.   

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επίσης έχει αποστείλει αναλυτικό ονομαστικό κατάλογο με τους φοιτητές που βρίσκονται μέσω προγραμμάτων Erasmus και σε άλλες χώρες, ώστε να κινηθεί παρόμοια διαδικασία μέσω του υπ. Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τον πρύτανη Τρ. Αλμπάνη, ακόμη και εκείνοι οι φοιτητές που είχαν αρνηθεί αρχικά να επιστρέψουν, τις τελευταίες ημέρες και λόγω των δραματικών εξελίξεων στην Ισπανία, απηύθυναν έκκληση να συμπεριληφθούν στη λίστα των επιστροφών.

 

Λιγοστοί φοιτητές στα Γιάννενα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουν οι πρυτανικές αρχές μέσα από την καθημερινή σίτιση, στα Γιάννενα και στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου παραμένουν περίπου 350 – 400 φοιτητές, αριθμός όμως που αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω εάν ανακοινωθεί η συνέχιση αναστολής λειτουργίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και μετά την 25η Μαρτίου. Στην εστία στη Δομπόλη παραμένουν 50 περίπου φοιτητές, στην Άρτα 100 και στην Πρέβεζα άλλοι 20.

 

Ξεκινά η εξ αποστάσεως διδασκαλία

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων απευθύνει στο μεταξύ σχετική επιστολή στα τμήματα ώστε να δηλώσουν μέχρι 30 Μαρτίου τα μαθήματα που θα διδάσκονται εξ αποστάσεως, αλλά και τους λόγους για τους οποίους αυτό δεν είναι εφικτό να γίνει σε άλλα μαθήματα. Ο κ. Αλμπάνης τόνισε πως υπάρχουν προβλήματα που αντιμετωπίζονται από την ομάδα που έχει συσταθεί με επικεφαλής τον αντιπρύτανη κ. Νικολόπουλο, υπάρχουν όμως και άλλα που είναι αδύνατο να αντιμετωπιστούν με την τηλεδιδασκαλία. «Μαθήματα εργαστηριακά ή κλινικά, που απαιτούν τη φυσική παρουσία των φοιτητών δεν μπορούν να διεξαχθούν. Αυτό σημαίνει ότι εάν παραταθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα η κατάσταση αυτή, μπορεί να φτάσουμε σε αναβολή των εξετάσεων του Ιουνίου», σημείωσαν μεταξύ άλλων.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου