Ήπειρος

Επανέρχεται ο Δήμος στο Γιαννιώτικο Σαλόνι

Off

Άμεση ήταν η αντίδραση της δημοτικής αρχής σε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου, για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Γιαννιώτικο Σαλόνι, όπου το κτήριο στο οποίο λειτουργούσε μέχρι πρότινος ένα κατάστημα εστίασης έχει μετατραπεί σε χώρο στέγασης αγνώστων, που έχουν βρει προφανώς, πρόχειρο κατάλυμα.
Ο δήμαρχος Θ. Μπέγκας τόνισε πως η δημοτική αρχή προχωρά σε άμεσες ενέργειες αφενός για τον καθαρισμό του χώρου, κάτι που άρχισε ήδη να γίνεται από χθες το πρωί, με συνεργεία του δήμου να απομακρύνουν σκουπίδια, κλαδιά και χόρτα, κυρίως όμως για να κατοχυρώσει το δικαίωμα της ιδιοκτησίας του δήμου στο χώρο του Πάρκου Πυρσινέλλα.
Ακόμη τόνισε, ότι θα ζητηθεί η συνδρομή της Αστυνομίας για την απομάκρυνση των ατόμων, που έχουν βρει κατάλυμα στο κτήριο, το οποίο θα σφραγιστεί.
Προχωρώντας ένα βήμα πιο μακριά ο κ. Μπέγκας είπε πως η δημοτική αρχή θα προχωρήσει στην επαναδημοπράτηση του χώρου για την χρήση του από ιδιώτη, ως μία ενέργεια άσκησης πίεσης και ενόψει της οριστικής και τελεσίδικης απόφασης για το ιδιοκτησιακό του χώρου τον Απρίλιο.
Την πρόταση της δημοτικής αρχής αποδέχθηκε και ο Ν. Γκόντας επαναλαμβάνοντας, ότι το Πάρκο Πυρσινέλλα είχε δηλωθεί στο Κτηματολόγιο ως ιδιοκτησία του δήμου Ιωαννιτών, θέμα που είχε προκαλέσει έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις με την προηγούμενη δημοτική αρχή Φίλιου.
Επίσης, ίδια άποψη υπέρ της αξιοποίησης του χώρου από το δήμο Ιωαννιτών τάχθηκαν και οι Λαζ. Νάτσης και Στεφ. Σκοπούλης.

Πρόταση μετεγκατάστασης 
του 4ου Δημοτικού
Στην εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση αναπτύχθηκε και το θέμα της πυρκαγιάς στο 4ο Δημοτικό σχολείο με τα στελέχη της δημοτικής αρχής να αναφέρονται στην άμεση αντίδραση των υπηρεσιών για την μετεγκατάσταση του σχολείου στην Ανατολή. Λεπτομέρειες επίσης για τον τρόπο με τον οποίο βεβαιώθηκε η καλή συντήρηση και άριστη λειτουργία των συστημάτων θέρμανσης σε όλα τα σχολεία, έδωσε ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλης Τσαμπαλάς.
Μία διαφορετική πρόταση κατέθεσε ο Άρης Μπαρτζώκας, λέγοντας πως θα μπορούσε νε εξεταστεί η μετεγκατάσταση του σχολείου στο Οικοτροφείο Θηλέων στο τέρμα της οδού Δωδώνης.

Κριτική για την εκδήλωση 
του Ολοκαυτώματος
Τέλος, ο κ. Μπαρτζώκας στην αρχική του τοποθέτηση εξέφρασε την έντονη ενόχλησή του για τον τρόπο με τον οποίο ολοκληρώθηκε η εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο που ήταν αφιερωμένη στα θύματα του Ολοκαυτώματος, κάνοντας λόγο για καπέλωμα της εκδήλωσης και της διοργάνωσης, από το κράτος του Ισραήλ.
«Η εκδήλωση έκλεισε ως μια προπαγάνδα του κράτους του Ισραήλ με παιδάκια που κρατούσαν ισραηλινές σημαίες και τον εθνικό ύμνο του Ισραήλ με φόντο μια μεγάλη σημαία του Ισραήλ», είπε χαρακτηριστικά, για να απαντήσει ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κ. Γκόγκος, που είπε, ότι ήταν μία εξαιρετική εκδήλωση και πως ο ίδιος δεν αντιλήφθηκε κάποια δυσφορία των παρισταμένων.
Δροσιά – Πεντέλη
Την τροποποίηση του προϋπολογισμού του δήμου Ιωαννιτών σε επόμενο χρονικό διάστημα, προανήγγειλε ο δήμαρχος της πόλης, ώστε να εξασφαλιστεί το κονδύλιο των 250.000 ευρώ για τη μελέτη πράξης εφαρμογής των ρυμοτομικών σχεδίων που έχουν εγκριθεί. Πρόκειται άλλωστε για την υλοποίηση στην πράξη της δέσμευσης που είχε αναλάβει ο κ. Μπέγκας σε πρόσφατη εκδήλωση του Συλλόγου Δροσιάς – Πεντέλης. Ο Βασίλης Κοσμάς παρατήρησε πάντως, ότι σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Μανταλόβας είχε αποκλείσει την εξασφάλιση του ποσού εντός του έτους. 

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ