Επικαιρότητα

Πολλές έρευνες, ελάχιστα στοιχεία

Off

Ελάχιστα είναι πια τα σημεία της πόλης, που δεν έχουν ελεγχθεί σχολαστικά και εξονυχιστικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες, που διενεργούν την έρευνα για τον αγνοούμενο Βαγγέλη Γιακουμάκη, μαζί με τις εθελοντικές ομάδες που συνδράμουν το έργο των αρχών και φυσικά με τα συγγενικά και φιλικά πρόσωπα του 20χρονου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής. 
Έχουν περάσει 12 ημέρες από την εξαφάνιση του Βαγγέλη και τα στοιχεία που διαθέτουν οι αρχές είναι ελάχιστα, κυρίως όμως δε βοηθούν σημαντικά στο να διαμορφωθεί μία εικόνα των κινήσεων του 20χρονου, χωρίς να υπάρχουν αμφιβολίες ή αστερίσκοι.
Από την Τρίτη έχει εγκατασταθεί στην πόλη και κλιμάκιο αξιωματικών από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά της ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης που σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων και το ΑΤ Κατσικά επιχειρούν να συνθέσουν από την αρχή τα κομμάτια του δυσεπίλυτου γρίφου για την εξαφάνιση του νεαρού.
Όπως αναφέρει στο μεταξύ το «Έθνος» σε χθεσινό του δημοσίευμα, 
οι αρχές έχουν στη διάθεση τους ένα νέο οπτικό υλικό από κάμερα ασφαλείας πρατηρίου καυσίμων στην περιοχή της Γαλακτοκομικής, όπου φαίνεται ο 20χρονος να περπατά έξω από το κτήριο, χωρίς να δείχνει κάποια ιδιαίτερα σημάδια ανησυχίας. Όπως προκύπτει μετά τη σύντομη βόλτα επέστρεψε στη Σχολή, όχι όμως και στο δωμάτιό του.
Οι πληροφορίες πάντως, ότι ο 20χρονος είχε πέσει πολλές φορές θύμα εκφοβισμού και βίαιων ενεργειών από άλλους σπουδαστές, επίσης Κρητικούς, αξιολογούνται ως ιδιαίτερα σοβαρές από τους αξιωματικούς και γι' αυτό βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ένας δεύτερος κύκλος καταθέσεων και ανακρίσεων, ατόμων, που βρίσκονταν κοντά στο Βαγγέλη…
Η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών δεν έριξε φως στην υπόθεση, καθώς δεν προέκυψε κάποιο αξιοποιήσιμο στοιχείο από τις κλήσεις που είχε κάνει ή δεχτεί ο φοιτητής πριν χαθούν τα ίχνη του.
Οι έρευνες των αρχών και των εθελοντικών ομάδων έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί στην παραλίμνια περιοχή, ακόμη και στα πιο δύσκολα σημεία, στο αλσύλλιο της πόλης, στο Κάστρο, στο λόφο Περιβλέπτου, ενώ χθες το πρωί μία μεγάλη ομάδα εθελοντών της Ειδικής Μονάδας Έρευνας και Διάσωσης Κέρκυρας συνεπικουρούμενη και από μία ακόμη εθελοντική ομάδα, έκανε ελέγχους στο Πάρκο Πυρσινέλλα. 
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ