Ήπειρος

Μέσα στη χρονιά η υπογειοποίηση κάδων

Off

«Ορίζουμε κανόνες στην Καθαριότητα που έχουν ως μοναδικό σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας μας, την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου, Δημήτρης Κατηρτσίδης, εισηγούμενος το νέο Κανονισμό Καθαριότητας του δήμου Ιωαννιτών.
Ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται για να αναβαθμιστεί η εικόνα του δήμου στον τομέα της καθαριότητας και επανέλαβε πως είναι αναγκαία και η συμβολή των πολιτών σε αυτό.
«Από την πλευρά μας – είπε ο κ. Κατηρτσίδης-   «κάνουμε μεγάλη προσπάθεια  να αλλάξουμε όλη τη φιλοσοφία που αφορά στο κομμάτι της καθαριότητας». Κι αυτό συμπεριλαμβάνει βελτίωση της συμπεριφοράς εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας, ένταση της ανακύκλωσης και νέο εξοπλισμό.
Εξήγησε ότι το 2015 αυτή η προσπάθεια εντείνεται:
-Ξεκινάει πιλοτικά εντός του 2015 η υπογειοποίηση κάδων με διάθεση πίστωσης 450.000 από τον προϋπολογισμό του δήμου και θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της πενταετίας.
-Ο εξοπλισμός του δήμου έχει εκσυγχρονιστεί  με τα 10 νέα απορριμματοφόρα, συμβατικά και ανακύκλωσης, που παραλήφθηκαν πριν τρεις μήνες.
-Έχουν τοποθετηθεί 800 νέοι κάδοι ανακύκλωσης στην πόλη των Ιωαννίνων και ξεκινάει η τοποθέτηση άλλων 1000 κάδων στις δημοτικές νεότητες.
-Έχουν αναπροσαρμοστεί οι βάρδιες της αποκομιδής απορριμμάτων απλών και ανακυκλούμενων.  
-Βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για να προμηθευτεί ο δήμος νέα μικρά «καδάκια»  που θα τοποθετηθούν στους δρόμους σε αντικατάσταση αυτών που παρουσιάζουν φθορές.
-Ξεκινάει η διαδικασία για να προμηθευτεί ο δήμος GPS για τα απορριμματοφόρα και τσιπάκια για τους κάδους, ώστε να ελέγχονται ηλεκτρονικά οι διαδρομές των αυτοκινήτων και να μην αλλάζουν οι θέσεις των κάδων.
Τέλος, αναφερόμενος στα πρόστιμα που εισάγει ο Κανονισμός Καθαριότητας ανά κατηγορία παραβάσεων,  ο αντιδήμαρχος καθαριότητας υπογράμμισε πως θα υπάρξει ευρεία ενημέρωση των πολιτών και  θα ακολουθήσει η επιβολή προστίμων σε όσους επιμένουν να λειτουργούν σε βάρος της πόλης και των πολιτών».
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ