Επικαιρότητα

Το σχέδιο του Δήμου για τη στήριξη των πολιτών

Off

Έκκληση προς τους πολίτες να παραμείνουν συνεπείς στην τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού απευθύνει με μήνυμά του ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ.

Παράλληλα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην πληρωμή των λογαριασμών στη ΔΕΥΑΙ, με αφορμή τις ουρές που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες επισημαίνοντας πως ακόμη κι αν κάποιος δε μπορεί να πληρώσει τον λογαριασμό με ηλεκτρονικό τρόπο, η επιχείρηση δε θα προχωρήσει σε καμία διακοπή υδροδότησης για όσο καιρό τα μέτρα βρίσκονται σε ισχύ.

«Οι στιγμές που ζούμε είναι πολύ δύσκολες για όλους μας. Στην προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από έναν περίπου μήνα για να περιοριστεί η μετάδοση του κορωνοϊού πρέπει να μείνουμε όλοι ενωμένοι και συνεπείς.

Ζητώ από τους πολίτες να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους. Να αποφεύγουν τον συνωστισμό σε κοινόχρηστους χώρους, όπως είναι ο παραλίμνιος, να αποφεύγουν τον συνωστισμό έξω από τις τράπεζες και άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Να μην προσέρχονται αυτό το διάστημα στα ταμεία της ΔΕΥΑΙ. Αν δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν ηλεκτρονικά τον λογαριασμό, ας αποφύγουν να το κάνουν. Δεν θα γίνει καμία διακοπή νερού για όσο διάστημα είναι σε ισχύ τα μέτρα. Αυτό που προέχει είναι να κερδίσουμε την μάχη για την ζωή. Να βοηθήσουμε όλοι ώστε να αντέξουν τα νοσοκομεία μας και οι άνθρωποι που αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή, γιατροί, νοσηλευτές και όλο το προσωπικό. Είναι ένας μαραθώνιος. Πρέπει να αντέξουμε και θα το πετύχουμε μόνο αν είμαστε ενωμένοι και συνεπείς», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Ελισάφ.

 

Αποφασίζουν τα μέτρα

Στο μεταξύ, την προσεχή Τετάρτη 8 Απριλίου, η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ιωαννιτών, θα οριστικοποιήσει τα μέτρα ανακούφισης των δημοτών από την κρίση του κορωνοϊού.

Η Οικονομική Επιτροπή θα συζητήσει και προτάσεις που ενδεχομένως θα κατατεθούν από τις υπόλοιπες παρατάξεις ώστε να διαμορφώσει την τελική εισήγηση που θα κατατεθεί για έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο.

Τα θέματα που περιλαμβάνουν τα μέτρα στήριξης είναι τα ακόλουθα:

1. Λήψη μέτρων οικονομικής ελάφρυνσης από την καταβολή ενοικίου σε δημοτικά ακίνητα στα οποία στεγάζονται επιχειρήσεις που σταμάτησαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους για όλο το χρονικό διάστημα επιβολής των μέτρων.

2. Απαλλαγή επιχειρήσεων που διακόπτουν υποχρεωτικά ή περιορίζουν τη λειτουργία τους από την καταβολή τελών κοινοχρήστων χώρων.

3. Απαλλαγή επιχειρήσεων που διακόπτουν υποχρεωτικά την λειτουργία τους από ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού.

4. Παράταση καταβολής τέλους παρεπιδημούντων και τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων έως την 30/08/2020.

5. Αναστολή είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών και παράταση προθεσμίας καταβολής δόσεων.

6. Συζήτηση που αφορά τις προτάσεις των Νομικών Προσώπων του Δήμου (ΟΚΠΑΠΑ, Σπηλαίου Περάματος, Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων, ΔΗΑΝΕΤΑΙ) για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων λόγω πανδημίας (COVID-19).

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου