Χωρίς κατηγορία

«Βοήθεια στο σπίτι» και με τις νέες συνθήκες

Off

Η καθοριστική σημασία των δομών «Βοήθεια στο σπίτι» στους δήμους της χώρας και της προσφοράς του στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, αναδείχθηκε καθόλο το διάστημα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Πριν καλά καλά όμως μπορέσει η χώρα να ορθοποδήσει από την οικονομική κρίση, η εξάπλωση του κορωνοϊού έχει ήδη δημιουργήσει νέες συνθήκες και δεδομένα με ένταση στο κοινωνικό πεδίο. Οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού είναι εκείνες που χρειάζονται μεγαλύτερης υποστήριξης και εκτός από τους πολίτες που ήταν έτσι κι αλλιώς ωφελούμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» και των παρεμβάσεων, καθημερινά, προστίθενται και άλλοι.

Οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» του ΟΚΠΑΠΑ του δήμου Ιωαννιτών επισκέπτονται καθημερινά δεκάδες ωφελούμενους, κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας, αλλά και οικονομικά αδύναμους συμπολίτες που είναι δικαιούχοι της βοήθειας είτε από το Κοινωνικό Παντοπωλείο είτε έχουν απευθυνθεί εν μέσω της τρέχουσας κρίσης στα δομές του ΟΚΠΑΠΑ μέσω του πενταψήφιου 15420.

Ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Χρ. Πάνου τόνισε σε δηλώσεις του, ότι μπορεί ο αριθμός των νέων ωφελούμενων να μην είναι ιδιαίτερα μεγάλος, ωστόσο σχεδόν το σύνολο εκείνων που έχουν υποβάλλει αιτήματα προς τον Οργανισμό, ικανοποιείται.

Εκτός από το «Βοήθεια στο σπίτι», εξελίσσεται η διανομή αγαθών από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, αλλά και το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας ΤΕΒΑ, με τη συνεργασία του Ερυθρού Σταυρού και της Μέριμνας για να φτάσει η βοήθεια στις 1500 οικογένειες των ωφελούμενων.

«Το “Βοήθεια στο σπίτι”, είναι από τις σημαντικότερες υπηρεσίες της αυτοδιοίκησης και αναδεικνύεται η σημασία που έχει η λειτουργία του, αυτή την περίοδο. Θα πρέπει ωστόσο και η Πολιτεία κάποια στιγμή να ξεκαθαρίσει το θέμα της μονιμότητας των υπαλλήλων της δομής σε πανελλαδικό επίπεδο», σημείωσε ο κ. Πάνου, προσθέτοντας πάντως, ότι σε αντίθεση με προβλήματα που έχουν διαπιστωθεί σε άλλους δήμους της επικράτειας, στο δήμο Ιωαννιτών, η μισθοδοσία των υπαλλήλων του προγράμματος καταβάλλεται κανονικά.

 

Έκκληση για ενίσχυση

Ο ΟΚΠΑΠΑ στο μεταξύ την Τετάρτη απηύθυνε μία ανοιχτή έκκληση στους συμπολίτες που μπορούν και ενδιαφέρονται να ενισχύσουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο εκτός από τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, και με μικρές ηλεκτρικές συσκευές. Η υπηρεσία μπορεί να μεταβεί η ίδια με αυτοκίνητα στα σημεία διαμονής των πολιτών, ώστε να αναλάβει τη μεταφορά των ηλεκτρικών συσκευών. «Δεν έχουμε τη δυνατότητα να μεταφέρουμε ψυγεία ή κουζίνες, αλλά μιλάμε για μικροσυσκευές που για κάποιους είναι απαραίτητες», σημείωσε ο κ. Πάνου.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου