Επικαιρότητα

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την Παιδεία

Off

Την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου που έχει τεθεί σε διαβούλευση από την προηγούμενη εβδομάδα από το υπ. Παιδείας ζητούν οι συνδικαλιστικοί φορείς και εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας, συνεπικουρούμενοι και από άλλους συλλογικούς και συνδικαλιστικούς φορείς. 

Στο πλαίσιο αυτό, το μεσημέρι της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας από την ΕΛΜΕ Ιωαννίνων και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Διεύθυνση, με βασικό αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου, και για τυπικούς αλλά και για ουσιαστικούς λόγους. Οι τυπικοί λόγοι όπως ανέφεραν οι πρόεδροι της ΕΛΜΕ και των Δασκάλων – Νηπιαγωγών αντίστοιχα Στεφ. Μιχάλης και Κων. Παργανάς, έχουν να κάνουν με την κατάθεση του νομοσχεδίου στις συνθήκες της έκτακτης υγειονομικής κρίσης, αλλά και μέσα στην περίοδο του Πάσχα, ενώ στους ουσιαστικούς λόγους στάθηκαν στις βασικότερες προβλέψεις του νομοσχεδίου που διαμορφώνουν ένα νέο πεδίο στην εκπαίδευση, με υποβάθμιση του δημόσιου χαρακτήρα της. 

Στη συνάντηση με τα στελέχη της Περιφ. Διεύθυνσης τη στήριξή τους στα αιτήματα των εκπαιδευτικών εξέφρασαν ο πρόεδρος του ΝΤ Ιωαννίνων της ΑΔΕΥΔ Χρ. Γρίβας και ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Μαθητών Ιωαννίνων Τ. Τόκας. 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου