Επικαιρότητα

Κόντρα για τη μετακίνηση προσωπικού στο Χατζηκώστα

Off

Τον διοικητή του νοσοκομείο Χατζηκώστα, Σπ. Δερδεμέζη καλεί το ΝΤ Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ να ανακαλέσει πρόσφατες αποφάσεις του με τις οποίες, όπως καταγγέλλει, υποβάθμισε και μετακίνησε αναιτιολόγητα στελέχη της Νοσηλευτικής υπηρεσίας, τοποθετώντας άλλους στη θέση τους. 

Η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει στην καταγγελία της, ότι οι υπάλληλοι που τοποθετήθηκαν με απόφαση του διοικητή υπολείπονται των προϋποθέσεων που ορίζουν οι διατάξεις του υπαλληλικού κώδικα και οι ειδικότερες ρυθμίσεις για το νοσηλευτικό προσωπικό. 

Έτσι, ζητά από τον διοικητή του νοσοκομείου να ανακαλέσει άμεσα τις αποφάσεις αυτές και από την 6η ΥΠΕ να μην τις νομιμοποιήσει. 

Σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα, ο πρόεδρος του ΝΤ Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Χρ. Γρίβας τόνισε, ότι εκτός του ουσιαστικού σκέλους των αποφάσεων της διοίκησης, οι οποίες έχουν άμεση επίπτωση στο εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων, ο κ. Δερδεμέζης στηρίχθηκε σε μία νομική γνωμοδότηση ιδιώτη νομικού συμβούλου, και όχι σε γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του Χατζηκώστα.

«Οι κρίσεις και οι τοποθετήσεις του προσωπικού σε θέσεις ευθύνης να γίνονται με όσα ορίζει ο νομός, από τα αρμόδια όργανα (Υπηρεσιακά Συμβούλια, Συμβούλια Επιλογής). Μέχρι τη λειτουργία των ανώτερων οργάνων και προκειμένου να σταματήσει η μεροληπτική αντιμετώπιση των υπάλληλων και οι αναξιοκρατικές επιλογές, στις όποιες κατ’ ανάθεση τοποθετήσεις να λαμβάνονται υπόψη τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των υπάλληλων», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

 

Τι λέει η διοίκηση

Οι αποφάσεις είναι απολύτως σύννομες υποστηρίζει από την άλλη η πλευρά της διοίκησης του νοσοκομείου, που κάνει λόγο για πλήρη αξιοκρατικά κριτήρια, που ακολουθήθηκαν στις συγκεκριμένες αποφάσεις, αλλά και για την διακριτική ευχέρεια που παρέχεται στην εκάστοτε διοίκηση, να αποφασίζει επί τέτοιων ζητημάτων. 

Μάλιστα γίνεται λόγος για πολλά παράλληλα καθήκοντα και αρμοδιότητες που είχαν οι αναφερόμενοι στην απόφαση υπάλληλοι κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας. Αναφορικά με το ζήτημα της γνωμοδότησης, κύκλοι προσκείμενοι στη διοίκηση του Χατζηκώστα υποστηρίζουν, ότι ζητήθηκε νομική γνωμοδότηση από εξειδικευμένο νομικό σύμβουλο στο Δημόσιο Δίκαιο.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου