Επικαιρότητα

Διαμαρτυρία υπό τον ήχο του κλαρίνου

Off

Υπό τους ήχους του κλαρίνου και παραδοσιακών τραγουδιών της μουσικής παράδοσης του τόπου, δεκάδες μουσικοί των Ιωαννίνων και ευρύτερα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, μία μουσική διαμαρτυρία στο Εργατικό Κέντρο, η οποία ολοκληρώθηκε με πορεία μετά μουσικής στο κέντρο της πόλης, διεκδικώντας την άμεση λήψη μέτρων στήριξης του κλάδου. Οι μουσικές σκηνές, οι εκδηλώσεις, οι παραστάσεις αλλά και για το καλοκαίρι, τα παραδοσιακά πανηγύρια έχουν ματαιωθεί ή στην καλύτερη περίπτωση αν γίνουν κάποια, αυτά θα είναι στο καλό σενάριο, όσα προγραμματίζονται για το διάστημα μετά τις 15 Ιουλίου, ωστόσο η απώλεια εσόδων για την πλειοψηφία των μουσικών καλλιτεχνών, είναι ανυπολόγιστη. 

Ελάχιστοι από αυτούς είναι δικαιούχοι του επιδόματος των 800 ευρώ, χωρίς μέχρι σήμερα να προβλέπεται καμία απολύτως παρέμβαση θεσμικού και οικονομικού χαρακτήρα στα μέτρα που ανακοίνωσε την Πέμπτη η υπ. Πολιτισμού.

Εκπρόσωποι του Σωματείου Μουσικών Ιωαννίνων «Αλληλοβοήθεια» όπως ο Μίλτος Διαμάντης και ο Βασίλης Παπαγεωργίου μίλησαν για μία τραγική κατάσταση, η οποία θα αφήσει στο δρόμο και στην ανεργία δεκάδες ανθρώπους του χώρου, που βιοπορίζονται από το επάγγελμα. 

Τη στήριξή τους στα δίκαια αιτήματα του κλάδου μετέφεραν ακόμη εκπρόσωποι των τεχνικών που υποστηρίζουν τις μουσικές παραστάσεις, συναυλίες κ.λπ, όπως οι ηχολήπτες, ο πρόεδρος του ΕΚΙ Νικ. Έξαρχος και η Χριστ. Τουλιαρίδου επίσης από το ΔΣ του ΕΚΙ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου