Επικαιρότητα

Καταστρέφουν τον πλούτο των αρωματικών φυτών

Off

Συνελήφθη, το Σάββατο το βράδυ σε δύσβατη και ορεινή περιοχή στο Πληκάτι Κόνιτσας, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Πυρσόγιαννης, ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας κατηγορούμενος για παραβάσεις της δασικής νομοθεσίας και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, καθώς και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών. 

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο στην περιοχή, να έχει εισέλθει παράνομα στη χώρα και να έχει συλλέξει ποσότητα αρωματικού-φαρμακευτικού φυτού (primula veris), συνολικού βάρους 24 κιλών και 500 γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε. Παράλληλα, του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο για παραβίαση των μέτρων πρόληψης της διάδοσης του κορωνοϊού. Το προανακριτικό έργο ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων.

 

100 κιλά στην Καστοριά

Την Παρασκευή το πρωί, σε περιοχή της Καστοριάς, κατόπιν οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Νεστορίου Καστοριάς και του Αστυνομικού Τμήματος Νεστορίου Καστοριάς, τέσσερις αλλοδαποί, δύο 25χρονοι, ένας 46χρονος και ένας 21χρονος, για παραβάσεις της δασικής νομοθεσίας και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, καθώς και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, οι αστυνομικοί, κατόπιν οργανωμένης επιχείρησης, εντόπισαν σε περιοχή του Γράμμου Καστοριάς τους τέσσερις, να έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα και να έχουν συλλέξει ποσότητα αρωματικού-θεραπευτικού φυτού, συνολικού βάρους 120 κιλών , με σκοπό να την εξάγουν προς πώληση στη χώρα τους. Παράλληλα, τους επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων πρόληψης της διάδοσης του κορωνοϊού.

Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ