Επικαιρότητα

Μπροστά σε προκλήσεις ο τουρισμός στη Λευκάδα

Off

Τις οριστικές αποφάσεις σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τον τρόπο με τον οποίο αυτά θα τηρούνται από τις ξενοδοχειακές κατά κύριο λόγο μονάδες, περιμένουν οι επιχειρηματίες στον τουρισμό και στη Λευκάδα, ώστε να αποφασίσουν εάν όντως μπορούν να υποστηρίξουν και να τηρήσουν τις συγκεκριμένες υποχρεώσεις. 

Σε διαφορετική περίπτωση, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός αρκετοί φαίνεται να είναι αυτοί που σκέφτονται να μην προχωρήσουν και στην επαναλειτουργία των επιχειρήσεών τους. 

Ο κ. Καλός μίλησε τηλεφωνικά στο δελτίο του ITV για τις προσδοκίες της φετινής τουριστικής σεζόν, που αλλιώς ξεκίνησε να σχεδιάζεται και αλλιώς συνεχίζεται τη δεδομένη χρονική στιγμή, λόγω της πανδημίας.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα πρέπει να τηρούνται από τις υποχρεώσεις προκαλούν τη μεγαλύτερη ανησυχία στους επιχειρηματίες, όπως ανέφερε ο κ. Καλός, επισημαίνοντας, ότι εντείνεται ένα κλίμα αβεβαιότητας και στο νησί.

«Οι επιχειρήσεις περιμένουν τις ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμόζουν, ώστε να αποφασίσουν εάν μπορούν και σε τι βαθμό να τα εφαρμόσουν, ώστε και ασφαλείς να είναι οι πελάτες και οι εργαζόμενοι και η επιχείρηση να έχει κέρδη. Διαφορετικά, θα υπάρξουν και κάποιοι που δε θα μπουν καν στη διαδικασία να ανοίξουν το φετινό καλοκαίρι», επισήμανε ο κ. Καλός.

Ο δήμος Λευκάδας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο και την περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ετοιμάζουν μία διαφημιστική καμπάνια, που θα επικεντρωθεί  στην προσέλκυση Ελλήνων τουριστών, με την οδική πρόσβαση της Λευκάδας να προσφέρει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων τουριστικών καλοκαιρινών προορισμών.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου