Επικαιρότητα

Επίθεση με χτυπήματα, πέτρες και καπνογόνα

Off

Τυχερός θα πρέπει να αισθάνεται ο 38χρονος ιδιοκτήτης μανάβικου στην πλ. Ομήρου, που γλίτωσε μόνον με ελαφρά τραύματα από την επίθεση που δέχθηκε από ομάδα 10 περίπου ατόμων, μέσα στο κατάστημά του. 

Μία επίθεση που θα μπορούσε να έχει αποβεί μοιραία για τον 38χρονο, που όπως τόνισε η μητέρα του, που μίλησε στο ITV, γλίτωσε με κάποια τραύματα στο κεφάλι και στα χέρια του, μάλλον γιατί προσπάθησε να αμυνθεί, κρατώντας στα χέρια του έναν πυροσβεστήρα, με τους δράστες της επίθεσης να απομακρύνονται γρήγορα προς την οδό Δομπόλη. 

Ο 38χρονος διακομίστηκε στο νοσοκομείο Χατζηκώστα από όπου αποχώρησε στη 01.00 τα μεσάνυχτα.

Η φυγή των δραστών προς την οδό Δομπόλη καταγράφηκε στο μοναδικό ντοκουμέντο που εξασφάλισε το ITV από περίοικο που βρισκόταν στην αυλή του 7ου Δημοτικού σχολείου και κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο, την αποχώρηση της ομάδας των δραστών, ενώ πίσω από το περίπτερο φαίνεται ο καπνός από τα καπνογόνα που έριξαν εντός του καταστήματος οι δράστες.

Η επίθεση σύμφωνα με αστυνομικές πηγές αποδίδεται σε οπαδικές διαφορές μεταξύ υποστηρικτών μεγάλων ελληνικών ομάδων, με κάποιες πληροφορίες να αναφέρουν, ότι κάποιοι εκ των δραστών έφεραν και διακριτικά συγκεκριμένης ομάδας. Ωστόσο η μητέρα του θύματος υποστήριξε, ότι ο γιος της δεν είχε προστριβές με κανέναν, ούτε και είχε δεχτεί απειλές ή προειδοποιήσεις για κάτι.

Οι δράστες στις 19.55 της Τρίτης μπαίνοντας στο κατάστημα, άρχισαν να χτυπούν τον 38χρονο, χρησιμοποιώντας μέχρι και πέτρες, ενώ άναψαν και έριξαν στο εσωτερικό του καταστήματος κάποια καπνογόνα, κάνοντας αποπνικτική την ατμόσφαιρα. Κάποια από τα πολεμοφόδια μάλιστα που χρησιμοποιήθηκαν βρίσκονταν ακόμη και χθες το πρωί έξω από το κατάστημα, με την Αστυνομία να έχει πάρει καταθέσεις και να συγκεντρώνει πληροφορίες και από περιοίκους, αλλά και από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή, ώστε να φτάσει στην αναγνώριση των δραστών. 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου