Ήπειρος

Σε αναμονή των πρώτων μέτρων

Off

«Ο επιχειρηματικός κόσμος αναμένει το συντομότερο δυνατόν τα πρώτα μέτρα για να ξέρει πού βαδίζει». Αυτό σημείωσε χτες με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γ.  Μήτσης εκφράζοντας παράλληλα την πίστη πως «όλες οι προσπάθειες που ως τώρα έχουν γίνει βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση». 
Τόνισε όμως ότι δεν θα πρέπει να επιβραβεύονται και να μένουν στο απυρόβλητο όσοι είναι ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους σε αντίθεση με εκείνους τους φορολογούμενους που είναι τυπικοί στις πληρωμές τους. 

Το Μητρώο
Στο μεταξύ, ξεκινά στις 28 Φεβρουαρίου η ηλεκτρονική υποβολή δικαιολογητικών για την καταχώρηση μεταβολών και στοιχείων στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο και λήψης Πιστοποιητικών (ΓΕΜΗ). Ήδη, έχουν ανοίξει οι φόρμες για της κεφαλαιουχικές εταιρίες και έπονται οι άλλες μορφές εταιριών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες τόσο στο Επιμελητήριο όσο και στην ηλεκτρονική σελίδα του.

Η Κάρτα Νέων
Μεγάλες δυνατότητες προσφέρει η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων στους νέους και τις νέες των Ιωαννίνων. Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων προωθεί την πρωτοβουλία.
Την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων μπορεί να την έχει κάθε νέος, ηλικίας 13 έως 30 ετών. Iσχύει για ένα χρόνο από την ημερομηνία έκδοσής της, στοιχίζει 10 ευρώ και μπορεί να την ανανεώνει κάθε χρόνο μέχρι να κλείσει τα 30. Πρόκειται για εκπτωτική και όχι πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Με την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων ο κάτοχος έχει ειδικά προνόμια και αγαθά τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε 37 άλλες χώρες. Ο κατάλογος εκπτώσεων είναι μεγάλος στην Ελλάδα και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απλώς ο κάτοχος δείχνει την Ευρωπαϊκή Κάρτα και δικαιούται αυτομάτως ειδική έκπτωση σε προϊόντα, εισιτήρια και υπηρεσίες. Κατάλογος με τις συμβεβλημένες εταιρείες στην Ελλάδα και τον τρόπο απόκτησης της κάρτας υπάρχει στο www.europeanyouthcard.gr και η αίτηση γίνεται και ηλεκτρονικά.

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου