Επικαιρότητα

Χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων το κεντρικό κτίριο

Off

Τη συνολική πρόταση για την ανάπλαση του Πάρκου Πυρσινέλλα παρουσίασε ο πρόεδρος του Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ Γιάννης Λυκοτραφίτης χτες. Η πρόταση που δόθηκε στη δημοσιότητα τις προηγούμενες ημέρες κατατίθεται στη διαβούλευση που άνοιξε ο Δήμος Ιωαννιτών καταθέτοντας την πρότασή του για τη διαχειριστική μελέτη του χώρου.

Ο κ. Λυκοτραφίτης περιέγραψε τους βασικούς άξονες της πρότασης τονίζοντας ότι από πλευράς της δημοτικής αρχής θα πρέπει να εξεταστούν όλα τα δεδομένα και όλα όσα μπορούν να γίνουν στον συγκεκριμένο χώρο ο οποίος αποτελεί ορόσημο για την πόλη των Ιωαννίνων και τους κατοίκους. 

Στον χώρο μπορούν να αναπτυχθούν δράσεις αθλητικές και πολιτιστικές ενώ τονίζεται ότι οι όποιες παρεμβάσεις γίνουν θα πρέπει να είναι συμβατές με τις θεσμοθετημένες χρήσεις του χώρου, όπως αυτές προσδιορίζονται από τις κατευθύνσεις και εξειδικεύσεις των μελετών του χωρικού σχεδιασμού (υπερκείμενου και υποκείμενου) που αφορούν την ευρύτερη περιοχή κι αυτό σχετίζεται και με τη γειτνίαση του χώρου με με το Στρατόπεδο Βελισσαρίου. «Υπενθυμίζεται ότι οι προτάσεις και του ΤΕΕ/ΤΗ, αλλά και της μελέτης του Ρυθμιστικού Σχεδίου Ιωαννίνων, όπως αυτές είχαν καταλήξει μετά από τη σχετική διαβούλευση, είναι στον χώρο του στρατοπέδου να δημιουργηθεί το Μητροπολιτικό Πάρκο» ανέφερε ο κ. Λυκοτραφίτης.

Ιδιαίτερη σημασία, όπως είπε θα  πρέπει να δοθεί στην πρόβλεψη που αφορά στις προσβάσεις του Πάρκου με εναλλακτικά μέσα, όπως ποδήλατα, ηλεκτρικά αμαξίδια μηδενικών ρύπων κλπ, γεγονός που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου της ευρύτερης περιοχής και τη δικτύωση με άλλους ποδηλατοδρόμους που προβλέποντας στην πόλη. Επιπλέον ο κ. Λυκοτραφίτης ανέλυσε την πρόταση του ΤΕΕ για κάθε ζώνη χρήσεων, σε αθλητισμό, φυσικό περιβάλλον και πολιτισμό.

Ειδικά για το κεντρικό κτίριο προτείνεται να λειτουργήσει ως πυρήνας του χώρου Πολιτιστικών Εγκαταστάσεων και η χρήση του να αντιπροσωπεύει ακριβώς αυτό, π.χ. ως χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων ποικίλης χρήσης, είτε εικαστικών, είτε μουσικών εκδηλώσεων, με στόχευση να εξασφαλίζει την άρτια λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων του Πάρκου Πυρσινέλλα, αλλά ταυτόχρονα και τη βιωσιμότητα της συντήρησης και διατήρησης του όλου εγχειρήματος. Επίσης, προτείνεται η δημιουργία και ενός εκθεσιακού χώρου τοπικών προϊόντων που θα συμβάλλει στην ανάδειξη τους και την προβολή τους. 

Τέλος, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ηπείρου επανέλαβε το αίτημα για στήριξη των Μηχανικών από το κράτος, για το πλήγμα που δέχθηκαν από την πανδημία και το πάγωμα της οικονομίας.

Αναλυτικά η πρόταση του ΤΕΕ Ηπείρου για το Πάρκο Πυρσινέλλα στη σελίδα 13

Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ