Ήπειρος

Κορυφαίοι επιστήμονες στο συνέδριο Καρδιολογίας

Off

Ολοκληρώνονται σήμερα Σάββατο οι εργασίες του Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας που πραγματοποιείται στα Ιωάννινα από την Πέμπτη, στο οποίο παίρνουν μέρος κορυφαίοι επιστήμονες της χώρας, παρουσιάζοντας και αναλύοντας τις σύγχρονες εξελίξεις στο χώρο της Ιατρικής και ειδικότερα της Καρδιολογίας. 
Το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη του συνεδρίου στο ξενοδοχείο Du Lac παρουσία του προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών, καθηγητή Φυσικής Δημήτρη Νανόπουλου, που ήταν εκ των κεντρικών ομιλητών και επίσης του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμου και εκπροσώπων της πόλης και της Ηπείρου.
Ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Μοντέρνα Κοσμογονία» παρουσιάζοντας τις τελευταίες θεωρίες για την κατανόηση της αρχής του σύμπαντος.
Νωρίτερα πάντως ο κ. Νανόπουλος αναφέρθηκε επιγραμματικά στην επικαιρότητα στέλνοντας το μήνυμα πως η Ελλάδα εξακολουθεί να ανήκει στην Ευρώπη και πως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να το αλλάξει.
Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος μίλησε για την «πνευματική καρδιά» ενώ για το παρόν και το μέλλον της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας μίλησε ο πρόεδρός της Στέφανος Φούσας.
Χαιρετισμό στην τελετή έναρξης απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης που χαρακτήρισε εξαιρετική τιμή για την περιοχή την διοργάνωση ενός τόσο σημαντικού και επιτυχημένου συνεδρίου.
Ακόμη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προσφορά του Ηπειρώτη ευεργέτη Σίνα, για την ανέγερση του κτιρίου της Ακαδημίας Αθηνών, απευθυνόμενος στον πρόεδρό της κ. Νανόπουλο.
Από την πλευρά του ο Θ. Μπέγκας αναφέρθηκε στην ταυτότητα της πόλης των Ιωαννίνων, αλλά και στις υποδομές που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια οι οποίες ενισχύουν το προφίλ της σε κάθε επισκέπτη.
«Όμως δεν είμαστε περήφανοι μόνο για όσα μας χάρισε η φύση και μας κληροδότησε το παρελθόν. Είμαστε περήφανοι, για το σύγχρονο δυναμικό παρόν της περιοχής μας, που δημιουργεί αισιοδοξία για το ελπιδοφόρο μέλλον της. Συμβάλλουν τα μέγιστα στη σύγχρονη ταυτότητα της πόλης μας, το Πανεπιστήμιο και τα δύο νοσοκομεία μας.  Και μιας και απευθύνομαι σε γιατρούς από όλη την Ελλάδα, είμαι βέβαιος ότι γνωρίζετε το υψηλό επίπεδο της Ιατρικής σχολής, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και του Νοσοκομείου Χατζηκώστα, που έχουν καταστήσει τα Γιάννενα ένα σημαντικό ιατρικό κέντρο με πανελλήνια εμβέλεια».

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου