Επικαιρότητα

Αγώνας ελπίδας με τη στήριξη της Φλόγας

Off

Τον δικό τους καθημερινό αγώνα δίνουν σχεδόν 200 οικογένειες παιδιών από την Ήπειρο που είτε βρίσκονται αυτή την περίοδο στις εγκαταστάσεις της Φλόγας στην Αθήνα είτε υποχρεούνται ανά διαστήματα να μετακινούνται για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις στην πρωτεύουσα.
Ο αριθμός των παιδιών που βρέθηκαν μαζί με τις οικογένειές τους στους πρόποδες ενός Γολγοθά τον οποίο καλούνται να ανέβουν καθημερινά, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της «Φλόγας» στα Γιάννενα Ευανθία Καρρά, αναφέρεται σε πέντε οικογένειες από τα Γιάννενα, που αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται στον ξενώνα στην Αθήνα και συνολικά για την Ήπειρο σε 150-200 παιδιά.
Οι αριθμοί αυτοί εκτός από το ότι αναδεικνύουν το τεράστιο πρόβλημα και την έκταση που έχει λάβει, επαναφέρουν στο προσκήνιο μία παλιά διεκδίκηση των εκπροσώπων της «Φλόγας», που είναι η δημιουργία ενός.
Το αίτημα είχε υποβληθεί πριν από αρκετά χρόνια στις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου έτσι ώστε να προκηρυχθεί σε πρώτο στάδιο μία θέση παιδοογκολόγου στο ΠΠΓΝΙ. Το αίτημα αυτό εκκρεμεί μέχρι και σήμερα με την κα Καρρά να τονίζει πως η λειτουργία ενός τμήματος σε τοπικό επίπεδο και σε συνεργασία με τη «Φλόγα» θα μπορούσε να βοηθήσει και στις λιγότερες μετακινήσεις, που γίνονται για εξετάσεις ρουτίνας, αλλά και στον ψυχολογικό τομέα των παιδιών και των οικογενειών τους.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ