Επικαιρότητα

Ένταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Off

Μεγάλη ένταση στη συνεδρίαση του περιφ. συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης, προκάλεσε η πρόσφατη αναφορά του περιφ. συμβούλου της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Στάθη Νάνου, που ζήτησε τις παραιτήσεις των αντιπεριφερειαρχών κ.κ Ψαθά, Σιαράβα και της κας Νάκου, με αφορμή την κακή κατά τον ίδιο, διαχείριση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή της Άρτας και δη σε επιχείρηση γαλακτοκομικών – τυροκομικών προϊόντων.

Στην εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση, ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Β. Ψαθάς ζήτησε το λόγο επί προσωπικού και αφού ανέπτυξε το ιστορικό της υπόθεσης με τα κρούσματα εργαζομένων της επιχείρησης και τα μέτρα που ελήφθησαν για την προστασία της δημόσιας υγείας και της ατομικής υγείας των εργαζομένων, κατήγγειλε τον κ. Νάνο, ο οποίος είναι ο ιατρός εργασίας της επιχείρησης, ότι όλο το διάστημα της κρίσης ήταν «εξαφανισμένος» από την επιχείρηση.

«Ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα ο κ. Νάνος ως ιατρός εργασίας ήταν άφαντος από την επιχείρηση, όταν το θέμα αντιμετωπίστηκε μετά τη λήψη μέτρων με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, εμφανίστηκε και πάλι και συνέστησε σε έναν εκ των ιδιοκτητών, επειδή η επιχείρηση είχε «τσαλακωθεί», να απευθυνθεί σε μία εταιρεία επικοινωνίας, για να αντιμετωπίσει την κατάσταση αυτή. Ο κ. Νάνος θα πρέπει να ανακαλέσει άμεσα και να αντιληφθεί το ατόπημά του», σημείωσε ο κ. Ψαθάς.

Ο κ. Νάνος ζήτησε το λόγο επί προσωπικού, όπως ήταν αυτονόητο, υποστήριξε, ότι ως ιατρός εργασίας έκανε το καθήκον του στο ακέραιο και απέδωσε σε προσπάθεια πολιτικής και φυσικής εξόντωσης του ιδίου, την αντίδραση της περιφερειακής αρχής.

Στο σημείο εκείνο παρενέβη ο Αλ. Καχριμάνης που εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον κ. Νάνο, τον οποίο κατηγόρησε για τη στάση του, αφήνοντας αιχμές και για την επαγγελματική του ενασχόληση, επίσης ως ιατρός εργασίας σε άλλη επιχείρηση γαλακτοκομικών – τυροκομικών προϊόντων στην περιοχή της Άρτας. 

«Τώρα ανακαλύπτουμε, ότι είστε τρισυπόστατος και έρχεσαι στο περιφ. συμβούλιο και αντί να απολογηθείς, κάνεις και μαθήματα. Κοντέψατε με τη στάση σας να διαλύσετε την επιχείρηση», ήταν μερικές μόνο από τις επισημάνσεις του κ. Καχριμάνη, οι οποίες προκάλεσαν την έντονη αντίδραση τόσο του κ. Νάνου, όσο και του κ. Ριζόπουλου, με τη συζήτηση να ξεφεύγει από τα ευπρεπή όρια και ουσιαστικά να ολοκληρώνεται μετά την παρέμβαση του προέδρου του περιφ. συμβουλίου κ. Παργανά.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου