Επικαιρότητα

Προβληματισμός για τη λειτουργία Παιδικών

Off

Τις σοβαρές τους ενστάσεις για τον τρόπο με τον οποίο πρόκειται να λειτουργήσουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί από την ερχόμενη Δευτέρα, εκφράζουν οι βρεφονηπιοκόμοι με την επισήμανση, ότι μέτρα όπως αυτό της κοινωνικής απόστασης δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε βρέφη. 

Εκτός από το συγκεκριμένο ζήτημα ωστόσο, υπάρχει και μία σειρά άλλων προβλημάτων, που όπως ανέφερε ο Χρ. Στεφάνου, πρόεδρος του Συλλόγου βρεφονηπιοκόμων Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν πριν ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί τη Δευτέρα. 

«Βρέφη που απουσιάζουν τρεις ολόκληρους μήνες από το χώρο της τάξης, θα χρειαστούν πάλι ομαλή κοινωνικοποίηση και η μετάβαση από το σπίτι στο χώρο της τάξης και του βρεφονηπιακού σταθμού, θα είναι πάλι δύσκολη και θα χρειάζεται προσαρμογή, όπως στις αρχές κάθε σχολικής χρονιάς το μήνα Σεπτέμβριο. 

Στο θέμα του φαγητού, άλλο ένα σοβαρό ζήτημα, πως θα μπορέσουν να τηρηθούν οι αποστάσεις στα τραπεζάκια φαγητού στο 1,5 μέτρο στα παιδιά αυτής της ηλικίας, που τα περισσότερα σιτίζονται, από τους παιδαγωγούς αποκλειστικά. Πολλές τάξεις έχουν τα τραπεζάκια φαγητού εντός του χώρου της τάξης και δεν υπάρχει τραπεζαρία φαγητού, εκεί υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Το μόνο σίγουρο, το παιδαγωγικό προσωπικό, καθώς και το προσωπικό καθαριότητας δε θα είναι επαρκή για να μπορέσουν όσο το δυνατόν περισσότερο να υλοποιηθούν τα απαραίτητα για την όσο το δυνατόν ομαλή λειτουργία και τήρηση των μέτρων. Ένα άλλο σοβαρό ζήτημα είναι το ωράριο λειτουργίας των Βρεφονηπιακών σταθμών που δεν έχει διευκρινιστεί αν θα είναι μειωμένο όπως σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία», σημείωσε μεταξύ άλλων. 

Προσλήψεις

Καταλήγοντας, ο κ. Στεφάνου πρόσθεσε, πως το υπουργείο θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει και σε προκηρύξεις για την πρόσληψη προσωπικού και εκπαιδευτικού αλλά και βοηθητικού, ώστε οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, να λειτουργήσουν το συντομότερο δυνατό με τον τρόπο που πρέπει.

«Σε πρώτη φάση, προκήρυξη από το υπουργείο Εσωτερικών για μόνιμο παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό, περισσότερα κτίρια και αίθουσες και ό,τι άλλο θεωρείται απαραίτητο για να υλοποιηθούν τα μέτρα και να είναι όλοι προστατευμένοι από την πανδημία», ανέφερε ο κ. Στεφάνου.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ