Επικαιρότητα

Σε κλίμα… Σεπτεμβρίου η επιστροφή στο σχολείο

Off

Διαφορετική αναμφίβολα η κανονικότητα στην οποία επέστρεψαν από το πρωί της Δευτέρας, χιλιάδες μαθητές Δημοτικού, στις τάξεις τους, αφού εκτός από την συνθήκη της σχολικής πράξης, κύριο χαρακτηριστικό της «πρώτης ημέρας» στο σχολείο, ήταν τουλάχιστον στα Γιάννενα, οι καιρικές συνθήκες, που περισσότερο προσομοιάζουν σε Σεπτέμβριο και λιγότερο στον Ιούνιο. 

Στις 8.15 χτύπησε το κουδούνι για πρώτη φορά μετά από τις 11 Μαρτίου, όταν τα Δημοτικά είχαν αναστείλει τη λειτουργία τους, λόγω της πανδημίας και η πρώτη εικόνα ήταν αυτή της μεγάλης προσέλευσης των μαθητών στις τάξεις. 

Ο υπολογισμός και οι εκτιμήσεις έγιναν βέβαια επί του μισού μαθητικού δυναμικού, αφού στις τάξεις επιστρέφουν εκ περιτροπής οι μαθητές, με τα τμήματα να «σπάνε» σε δύο υποτμήματα, προκειμένου να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός. 

 

Ο Δήμαρχος

Στο 7ο Δημοτικό Ιωαννίνων βρέθηκε το πρωί ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Παιδείας Γ. Αϊβατίδη και τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β. Τσαμπαλά, που ευχήθηκε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς καλή επανεκκίνηση, προσθέτοντας, ότι η επαναλειτουργία των σχολείων αποτελεί μία αναγκαία πράξη και για παιδαγωγικούς και για ψυχολογικούς λόγους, πρώτα για τους μαθητές και συνακόλουθα για όλους τους εμπλεκόμενους, τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους γονείς.

Ο δήμος το προηγούμενο διάστημα είχε προχωρήσει στην απολύμανση όλων των σχολικών μονάδων ενώ μερίμνησε ώστε όλα τα σχολεία να εφοδιαστούν με αντισηπτικά και τα απαραίτητα είδη υγιεινής.

«Είναι μία σημαντική μέρα γιατί επανερχόμαστε σε μία νέα κανονικότητα. Σ’ αυτή την νέα φάση τα παιδιά πρέπει να ακούνε με μεγάλη προσοχή τους δασκάλους και τις οδηγίες τους και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να έχουν την προσοχή τους αυξημένη για την τήρηση των μέτρων», ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος.

Ευχαρίστησε όλους για την ομαλή επανέναρξη της σχολικής χρονιάς και τόνισε ότι τα παιδιά θα πρέπει να επανέλθουν στο φυσικό περιβάλλον καθώς ο μεγάλος χρόνος παραμονής στο σπίτι δημιουργεί προβλήματα.

Ο διευθυντής του σχολείου Δημ. Καρβούνης ανέφερε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των παιδιών και την τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Σημείωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών επέστρεψε στα θρανία και χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλης Τσαμπαλάς ανέφερε ότι ο δήμος έκανε ό,τι ήταν δυνατό για την ομαλή επαναλειτουργία των σχολείων.

«Η επαναλειτουργία γίνεται με τις καλύτερες συνθήκες και δεν υπάρχει καμία ανησυχία», τόνισε ο κ. Τσαμπαλάς.

Τέλος ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αϊβατίδης υπογράμμισε, ότι έγινε η κατάλληλη προετοιμασία και τα σχολεία στο σύνολό τους ήταν έτοιμα για την επάνοδο των μαθητών.

Το 18ο Δημοτικό Σχολείο στους Αμπελοκήπους και το 24ο στο Κάτω Νεοχωρόπουλο επισκέφθηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου