Επικαιρότητα

Θύμιζε… την πρώτη μέρα στον Παιδικό

Off

Κάτι από μία κανονική πρώτη ημέρα των παιδιών στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του ΟΚΠΑΠΑ θύμισε το πρωινό της Δευτέρας, αφού η παρατεταμένη παραμονή των παιδιών στο σπίτι λόγω της πανδημίας, απαιτεί πλέον ένα διάστημα νέας προσαρμογής για να ενταχθούν ομαλά και πάλι στο σχολικό περιβάλλον. 

Αυτό ήταν το ένα χαρακτηριστικό της πρώτης ημέρας λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών του ΟΚΠΑΠΑ στο δήμο Ιωαννιτών, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Οργανισμού Δημ. Πάνου, που πραγματοποίησε επίσκεψη σε αρκετούς σταθμούς, συνοδεία του αντιπροέδρου Ι. Τσίμαρη και της διευθύντριας κας Θάνου.

Το δεύτερο χαρακτηριστικό ήταν όπως ανέφερε, η μικρότερη προσέλευση του αναμενομένου, καθώς είχαν ζητηθεί σχετικές ενημερώσεις από τους γονείς και σε αντίθεση με ό,τι είχαν δηλώσει, τελικά ο αριθμός βρεφών και νηπίων που πήγαν τη Δευτέρα στους σταθμούς, ήταν κατά πολύ μειωμένος. 

Ο κ. Πάνου έκανε μνεία στο σύνολο των εργαζομένων και στις καθαρίστριες για την απόλυτη ετοιμότητα ώστε να υποδεχθούν τα παιδιά σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν πλέον για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Τέλος, έκανε γνωστό, πως ένας αριθμός εργαζομένων έκανε χρήση του δικαιώματος αδειών ειδικού σκοπού, ενώ ένας άλλος αριθμός εργαζομένων δεν έκανε χρήση του δικαιώματος αυτού, αν και είχε τη δυνατότητα. 

Tην πρώτη εβδομάδα επιστροφής στην κανονικότητα οι σταθμοί του ΟΚΠΑΠΑ θα λειτουργούν εκ περιτροπής για τα βρέφη –νήπια ως φάση προσαρμογής και την Παρασκευή θα γίνει επαναξιολόγηση της κατάστασης.

Οι εγγραφές-επανεγγραφές για την σχολική χρονιά 2020-21 συνεχίζονται κανονικά και  λήγουν στις 15 Ιουνίου.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου