Επικαιρότητα

Αυξάνονται οι συμμετοχές στο σημερινό συλλαλητήριο

Off

Τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο που διοργανώνει σήμερα στις 7 το απόγευμα το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, εκφράζουν σωματεία εργαζομένων.

Ο Δημήτρης Καλύβας, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και Πρόεδρος του Συνδικάτου Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, σημειώνει, σε δηλώσεις του:

«Φαίνεται πια ολοφάνερα ότι τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση με πρόφαση την πανδημία, ήρθαν για να μείνουν έτσι ώστε να υπερασπίσουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες και παράλληλα να δημιουργήσουν σιγή νεκροταφείου στο λαό. Ό,τι και να λέει η κυβέρνηση ότι μαζί αντέξαμε, ότι μαζί θα τα  καταφέρουμε, καταρρίπτονται στους χώρους δουλειάς που η πραγματικότητα είναι αποκαλυπτική.

– Διαμορφώνουν πολλές ταχύτητες εργαζομένων 

– Μεγαλώνει το καθεστώς υποαπασχόλησης 

– Επιβάλλεται η εκ περιτροπής εργασία για 2 εβδομάδες με το 50% του προσωπικού και του μισθού.

-Συμβάσεις δεν ανανεώθηκαν»

Ζήτησε:

«Να καταργηθούν οι ΠΝΠ και όλες οι αντεργατικές διατάξεις.

-Εισόδημα για όλους.

-Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις.

-Κρατική χρηματοδότηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των εθνικοτήτων.

Κάλεσε τέλος, όλα τα σωματεία του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες να συμμετέχουν μαζικά στο αυριανό συλλαλητήριο.

 

Οι Μουσικοί

Και το Σωματείο Μουσικών «Η Αλληλοβοήθεια» καλεί στο συλλαλητήριο.

«Οι πολύμορφες κινητοποιήσεις των καλλιτεχνικών σωματείων και φορέων μας όλο αυτό το διάστημα, όπως και στην πόλη μας στις 7 Μαΐου,  έχουν ασκήσει μεγάλη πίεση στην Κυβέρνηση. Πίεση που έρχεται από τη μαζικότητα και τη μαχητικότητα των κινητοποιήσεών μας.  Το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο. Θα δοκιμαστούμε απέναντι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, των μεγάλων επενδυτών του κλάδου και όσων δυνάμεων τους στηρίζουν. Η σημερινή κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες θέλουν να φορτώσουν την κρίση ξανά στις πλάτες μας. Για τα μέτρα που έρχονται θέλουν τη δική μας συναίνεση», τονίζουν. Και προσθέτουν οι μουσικοί:

Στον κλάδο μας στα Γιάννενα που οι μουσικοί είμαστε η δύναμη του πολιτισμού μας σε πανηγύρια, γάμους, γιορτές, οι συνάδελφοι ζούμε ξανά μέσα στην ανασφάλεια και την ανεργία για τη ζωή μας και τα παιδιά μας. 

• Δεν χωράμε πια στο έργο τους. 

•Δεν χωράμε πια στην πολιτική τους. 

Στις 11 Ιουνίου, καλούμε όλους τους συναδέλφους να διαδηλώσουμε με τη μουσική μας. Ακόμα πιο μαζικά και ακόμα πιο δυναμικά. Συμμετέχουμε στο Πανγιαννιώτικο συλλαλητήριο που κάλεσε το Εργατικό Κέντρο με τα όργανά μας και τη μουσική μας. Με σύνθημα ‘Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά’».

Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου