Επικαιρότητα

Προθέσεις πολλές, δεσμεύσεις λίγες

Off

Χωρίς να πάρουν τις απαντήσεις που περίμεναν, αποχώρησαν από τη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας τα μέλη του Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας. Εκτός από τη διαπίστωση των προβλημάτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, επιβεβαιώθηκαν οι καλές προθέσεις της ηγεσίας, όμως δεν υπήρξε καμία απολύτως δέσμευση για τα μείζονα προβλήματα, με το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας να εκτιμά ότι τα αποτελέσματα δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί. 
Μάλιστα, η Διδασκαλική Ομοσπονδία, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων Στέφανος Σίντος, θα προσδιορίσει και θα προγραμματίσει τις αγωνιστικές του δράσεις με στόχο την τελική ικανοποίηση, χωρίς να αποκλείεται η πρώτη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση να προέρχεται από το χώρο της εκπαίδευσης. 
«Η απάντηση της πολιτικής ηγεσίας για την πληρωμή των δεδουλευμένων του Φεβρουαρίου για τους αναπληρωτές ήταν πως η πληρωμή θα γίνει άμεσα με την δημοσίευση της απόφασης του Γενικού Γραμματέα στο ΦΕΚ. Για το θέμα των δαπανών για την παιδεία και της αποκατάστασης των περικοπών στις αποδοχές η απάντηση ήταν ότι δεν είναι δυνατή η οποιαδήποτε κίνηση που θα έχει οικονομικό κόστος, ενώ ίδια ήταν η απάντηση στο αίτημα για ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη», σημείωσε αρχικά ο κ. Σίντος.
Στο ίδιο αόριστο επίπεδο ήταν οι απαντήσεις και στο αίτημα για μόνιμους διορισμούς, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός κ. Κουράκης δεσμεύτηκε για την κατάργηση του θεσμικού πλαισίου της αξιολόγησης, όχι όμως των νομοθετημάτων στο σύνολό της. «Δεσμεύτηκε πάντως στην παροχή σαφών εντολών, ότι δεν θα υπάρξει καμία αξιολογική διαδικασία», πρόσθεσε ο κ. Σίντος.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου τόνισε πως πρόκειται να υπάρξουν ραγδαίες αλλαγές στο θέμα του πειθαρχικού δικαίου, ενώ θετική ήταν η απάντηση στο ζήτημα των συγχωνεύσεων που τέθηκε από την ομοσπονδία. «Τονίστηκε η ανάγκη για νέες οργανικές θέσεις στα σχολεία διευρυμένου ωραρίου, όπως και η υιοθέτηση κατά προτεραιότητα της διεκδίκησης των ελεύθερων οργανικών θέσεων από τους συναδέλφους ειδικοτήτων που υπηρετούσαν στην πρωτοβάθμια και στη συνέχεια από όσους μετατάχθηκαν, οι οποίοι βρίσκονται στο φάσμα της διαθεσιμότητας και της απόλυσης. Η πολιτική ηγεσία δήλωσε πως δεν έχει να προτείνει λύση για το θέμα και η ομοσπονδία ξεκαθάρισε πως αν δεν υπάρξει άμεσα θετική ανταπόκριση θα ακολουθήσουν κινητοποιήσεις», κατέληξε ο κ. Σίντος.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου