Επικαιρότητα

Μήνυμα στήριξης της Δημόσιας Υγείας

Off

Ένα μήνυμα υπεράσπισης και ανάγκης στήριξης της δημόσιας Υγείας έστειλε την πρώτη ημέρα της τριήμερης περιοδείας του στα Γιάννενα χτες, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης.

Η εκκίνηση έγινε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου συναντήθηκε με εργαζομένους και ενημερώθηκε από την πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Μαργαρίτα Κιτσανού για την κατάσταση στα νοσοκομεία.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αρβανίτης κατέγραψε την ανησυχία του καθώς δεν είδε καμία κινητικότητα για τις προσλήψεις στην Υγεία που είχαν εξαγγελθεί.

Ανέφερε ότι οι Γιαννιώτες έχουν δύο καλά νοσοκομεία και κάλεσε τον υπουργό Υγείας να αφήσει στην άκρη τα σχέδια για Σύμπραξη Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στην Υγεία.

Για τον τουρισμό τόνισε ότι πρέπει το μοντέλο να αλλάξει πανευρωπαϊκά. «Η μάχη είναι να αλλάξει το μοντέλο και δεν βλέπω τίποτα και από πλευράς Ευρώπης. Επίσης, δεν βλέπω σχέδιο για τον τουρισμό. Αυτοί που είναι σε τραγική κατάσταση είναι οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό. Δυστυχώς, επιδοτήθηκε η ανεργία και όχι η απασχόληση», είπε,  για να συνεχίσει λέγοντας ότι «η κυβέρνηση, ειδικά στο υγειονομικό κομμάτι, έκανε επικοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε την προσπάθεια αυτή, στήριξε τον κ. Τσιόδρα, αλλά δεν βλέπουμε στήριξη της εργασίας, ούτε της υγείας. Εμείς είχαμε ζητήσει εμπροσθοβαρές πρόγραμμα», τόνισε.

Ο Κ. Αρβανίτης θα συμμετέχει σήμερα το πρωί στην ημερίδα με θέμα «Το μέλλον των Προστατευόμενων Περιοχών στα πλαίσια του νέου Περιβαλλοντικού Νόμου» στον Πολυχώρο Δ. Χατζής και στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με φορείς εργαζομένων στον τομέα των μεταφορών και τη δημοτική επιχείρηση ύδρευσης (ΔΕΥΑΙ)

Το απόγευμα θα περιοδεύσει στην πόλη με τη βουλευτή = Μερόπη Τζούφη, τους τ. βουλευτές Χρ. Μαντά και Γ. Στέφο και μέλη της Νομαρχιακής.

Το Σάββατο το πρωί θα κάνει περιοδεία στην αγορά της Κόνιτσας, με τη Μερόπη Τζούφη, τον Χρ. Μαντά και μέλη της τοπική οργάνωσης και το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τη δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία της.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου