Επικαιρότητα

Ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ για τις αμοιβές σε θέσεις ευθύνης

Off

 

Με αφορμή την ανακοίνωση της παράταξης «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα», για το θέμα των αμοιβών των αιρετών που κατέχουν θέση ευθύνης μετά και τις ανακοινώσεις που έγιναν από το Πνευματικό Κέντρο (βλ. «Ε» της 11ης Ιουνίου), ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δ. Πάνου προχώρησε σε μία δήλωση που αρχικά επισημαίνει:

«Πριν λίγες μέρες πράγματι πήραμε απόφαση στο Δ.Σ. του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α, παρότι δεν ήταν υποχρεωτικό εκ του νόμου –για την δυνατότητα αποζημίωσης του προέδρου και του αντιπροέδρου  του Δ.Σ. Η απόφαση αυτή ψηφίστηκε από όλα τα μέλη του Δ.Σ. εκτός ενός που ψήφισε λευκό.

Για να προχωρήσει η διαδικασία αυτή θα αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, όταν έρθει το θέμα στην ημερήσια διάταξή του. Εκεί θα μπορέσουν οι παρατάξεις του δήμου μας και οι δημοτικοί σύμβουλοι να τοποθετηθούν και να ψηφίσουν υπέρ ή κατά της πρότασης».

Όπως αναφέρει ακόμα ο κ. Πάνου:

«Ο Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. είναι ένας οργανισμός με 255 εργαζόμενους διαφορετικών εργατικών σχέσεων και διαφορετικών ειδικοτήτων, έχε 45  διαφορετικές  δομές και έναν προϋπολογισμό  9.500.000 ευρώ. Η διοίκηση του απαιτεί ατελείωτες ώρες φυσικής παρουσίας όχι μόνο στη διοίκηση αλλά κα σε όλες τις δομές του, έχει επίσης τεράστιες ευθύνες όχι μόνο απέναντι στους εργαζόμενους του αλλά απέναντι στα 850 βρέφη και νήπια και τις οικογένειές τους, τους  2000 ωφελούμενους των ΚΑΠΗ και εκατοντάδες ακόμη συμπολίτες μας από τις κοινωνικές δομές του (Υπνωτήριο Αστέγων, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοιν. Ιατρεία, Οδοντιατρείο, Φαρμακείο, Κ.Η.Φ.Η. κα.)

Στην πρόσφατη χρονική περίοδο της πανδημίας COVID 19 ανέλαβε επιπλέον ευθύνες (τηλ.κέντρο 15420, διανομή τροφίμων ΤεΒΑ  κατ΄οίκον σε 1200 οικογένειες, έκτακτες εισαγωγές στο Υπνωτήριο Αστέγων, επισκέψεις σε Ρομά)  και τις έφερε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο.

Ταυτόχρονα αυτό το δύσκολο διάστημα συνέχισε τις προσπάθειες για επίλυση χρόνιων προβλημάτων και έχει προχωρήσει  πολλά από αυτά(πυρασφάλεια παιδικών σταθμών, πρόγραμμα προσαρμογής των παιδικών σταθμών  1.100.000 ευρώ, νέα βρεφικά τμήματα , νέα δομές όπως ο συμβουλευτικός σταθμός για την Άνοια στο 2ο ΚΑΠΗ, επέκταση Κέντρου Κοινότητας κα).

Αποτελεί τουλάχιστον φαρισαϊσμό ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α, ενός τεράστιου  σε έργο και ευθύνες οργανισμού, να επικρίνεται για την δυνατότητα αποζημίωσης 1200 ευρώ και 480 αντίστοιχα (μικτά).

Οφείλω να αναφέρω και την διάκριση που ο ίδιος το νομοθέτης κάνει δικαίως σε όλους τους αιρετούς για την αντιμισθίες τους ανάλογα με το αν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, συνταξιούχοι ή αυτοαπασχολούμενοι ελεύθεροι επαγγελματίες. Όταν παίρνεις τον μισθό σου  από το δημόσιο και προσφέρεις υπηρεσίες σε μία θέση αιρετού οφείλεις να διαλέξεις  το ένα ή το άλλο. Όταν όμως είσαι ελεύθερος επαγγελματίας και απουσιάζεις από τη δουλειά σου το 50% ή και παραπάνω του χρόνου εργασίας σου τότε δικαιούσαι να λάβεις την όποια αποζημίωση υπάρχει και νομίζω ότι αυτό είναι και νόμιμο και ηθικό», τονίζει.

«Σε σχέση με τον εθελοντισμό  που ανέφερε η παράταξη έχω να δηλώσω ότι όλα αυτά τα χρόνια συμμετέχοντας σε κοινωνικές δράσεις δεν έχω πάρει ποτέ ούτε ένα ευρώ (αθλητικούς συλλόγους,  συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, σύλλογο αποφοίτων Ζωσιμαίας Σχολής, δημοτικός σύμβουλος 2017-19, μέλος του ΔΣ του ΟΚΠΑΠΑ  2015-19 κ.α)», καταλήγει ο κ. Πάνου.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου