Επικαιρότητα

Ανοιχτή η προοπτική για νέο κτίριο Φυλακών

Off

Ένα ακόμη βήμα μέχρι την τυπική και οριστική όπως δείχνουν τα συμφραζόμενα, απόφαση της κυβέρνησης, το ένα από τα νέα Καταστήματα Κράτησης της χώρας, να ανεγερθεί στα Ιωάννινα, αποτέλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Λευτ. Οικονόμου στο περιθώριο της παράδοσης του υλικοτεχνικού εξοπλισμού στις Αστυνομικές Διευθύνσεις στην Ήπειρο. 

Το ζήτημα του νέου σωφρονιστικού καταστήματος έχει επανέλθει στο προσκήνιο μετά τη δέσμευση της κυβέρνησης και προσωπικά του Κυρ. Μητσοτάκη, ότι η χώρα θα κινηθεί μέσω της μεθόδου των ΣΔΙΤ στην ανέγερση νέων, σύγχρονων Καταστημάτων Κράτησης, με τη διαδικασία που είχε ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό πριν από την οικονομική κρίση, να αποτελεί το μεγαλύτερο εφόδιο για τις θετικές εξελίξεις. 

Υπενθυμίζεται, ότι από τα μέσα της δεκαετίας του 2000, σε τοπικό επίπεδο, είχε ξεκινήσει η διαδικασία εξεύρεσης κατάλληλου χώρου και μάλιστα είχε εντοπιστεί και είχε προκύψει και θετική απόφαση της Τοπικής Κοινότητας Κόντσικας του δήμου Μπιζανίου τότε και Ιωαννιτών σήμερα, για την παραχώρηση της δημοτικής έκτασης.

Έτσι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Οικονόμου άφησε να εννοηθεί, ότι τουλάχιστον στην περιοχή ισχύουν κάποιες βασικές προϋποθέσεις, όπως είναι η παραχώρηση του οικοπέδου και η σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας. Επικαλέστηκε ακόμη και τα οικονομικά οφέλη που θα έχει η πόλη στην προοπτική να αποκτήσει νέα Κατάστημα Κράτησης, φανερώνοντας πως οι συζητήσεις είναι αρκετά προχωρημένες.

«Το θέμα έχει τεθεί και από τους βουλευτές (σημ. η Μαρ. Κεφάλα έχει απευθύνει πρόσφατη Ερώτηση στη Βουλή, ενώ έχει κάνει και πρόσφατες σχετικές δηλώσεις στο ITV) και από την τοπική αυτοδιοίκηση, τον δήμαρχο της πόλης και τον περιφερειάρχη. Ακόμη κι αν υπάρχουν ελάχιστοι που ανησυχούν, δεν θα έπρεπε γιατί εκτός των άλλων, θα υπάρξουν οφέλη και για την οικονομία της πόλης. Βασικός σκοπός της κυβέρνησης, όπως έχει δεσμευτεί και ο Πρωθυπουργός είναι η δημιουργία σύγχρονων Καταστημάτων Κράτησης, με αξιοπρεπείς συνθήκες κράτησης για τους κρατούμενους, όπως επιβάλλεται να γίνεται σε κάθε σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ