Επικαιρότητα

Σύγχρονος εξοπλισμός στη μάχη κατά του εγκλήματος

Off

Αλεξίσφαιρα γιλέκα, αντιβαλλιστικά κράνη και επιγονατίδες, θερμικές κάμερες, ασύρματοι και άλλος απαραίτητος εξοπλισμός για την ατομική ασφάλεια των αστυνομικών, καθώς επίσης και ένα 9θέσιο αυτοκίνητο τύπου ΒΑΝ, παραδόθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου από το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας. Εξοπλισμός άκρως απαραίτητος για τις αστυνομικές διευθύνσεις των περιοχών στα σύνορα με έμφαση στις διευθύνσεις Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας και δευτερευόντως στην Άρτα, που αποτελεί ωστόσο το πρώτο τμήμα του συνολικού εξοπλισμού που πρόκειται να φτάσει και να παραδοθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. 

Η παράδοση του υλικού έγινε παρουσία του υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Λευτέρη Οικονόμου, του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Κων. Τσουβάλα και του αναπλ. διευθυντή του ΚΕ.ΜΕ.Α Νίκου Γερασιμίδη, καθώς επίσης της βουλευτού Μαρ. Κεφάλα, του δημάρχου Μ. Ελισάφ και σύσσωμης της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ στην Ήπειρο, ενώ σε «γνώριμα» κατατόπια βρέθηκε και ο Γενικός Επιθεωρητής Βορ. Ελλάδος Κων. Σκούμας.

Ο υφυπουργός κ. Οικονόμου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συνδρομή του ΚΕ.ΜΕ.Α στην ενίσχυση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού της ΕΛ.ΑΣ και των άλλων Σωμάτων Ασφαλείας όπως και των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ πρόσθεσε, ότι ο εξοπλισμός αυτός αποτελεί ένα μέρος μόνο του συνολικού εξοπλισμού που θα παραδοθεί στην ΕΛ.ΑΣ στην Ήπειρο.

«Η προσφορά αυτή και εκείνη που θα ακολουθήσει είναι πολύ σημαντική αλλά και αντικειμενική και δε σχετίζεται ούτε με τη δική μου καταγωγή, ούτε με την καταγωγή του κ. Τσουβάλα και του κ. Γερασιμίδη από την περιοχή. Είναι για την ενίσχυση μίας ευαίσθητης περιοχής δίπλα στα σύνορα, όπως έγινε και πρόσφατα άλλωστε στην Θράκη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου.

Ο Νίκος Γερασιμίδης από την πλευρά του τόνισε, ότι το ΚΕ.ΜΕ.Α δεν κάνει τίποτε άλλο πέρα από το να επιτελεί το ρόλο του, για τη συνδρομή των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων με όποιον τρόπο μπορεί.

Τόσο ο κ. Τσουβάλας, όσο και ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ, αναφέρθηκαν στη σημασία που έχει κάθε τέτοια κίνηση ειδικά στην περίοδο που βρισκόμαστε με την ΕΛ.ΑΣ να βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλαπλές προκλήσεις.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου