Επικαιρότητα

Διεκδικεί ενεργό ρόλο στον σχεδιασμό για τα Αιολικά

Off

Ενεργό και ουσιαστικό ρόλο θα επιδιώξει να αναλάβει το περιφερειακό συμβούλιο σχετικά με τις εξελίξεις με την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην ευρύτερη περιοχή, κυρίως όμως στον ορεινό όγκο του Περιστερίου, όπου η διαδικασία φαίνεται να έχει προχωρήσει αρκετά. 

Η περιφερειακή αρχή με τις δηλώσεις του κ. Καχριμάνη πριν από δύο περίπου εβδομάδες «έδειξε» την αρνητική της διάθεση να συνηγορήσει ή να γνωμοδοτήσει θετικά στις προτάσεις αυτές, που έχουν πάρει όμως ήδη την άδεια από την ΡΑΕ και χθες στην Οικονομική Επιτροπή της περιφέρειας Ηπείρου, συζητήθηκε η πρόταση της περιφερειακής αρχής να συζητηθεί το θέμα εκτενώς σε επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Ο κ. Καχριμάνης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λίγο αργότερα αναφέρθηκε στο θέμα, λέγοντας, ότι οι τοπικές κοινωνίες, όπως εκπροσωπούνται από τους θεσμούς της αυτοδιοίκησης θα πρέπει να αποκτήσουν ενεργό ρόλο και λόγο στον σχεδιασμό που αντίκειται σε πρωτοβουλίες και έναν σχεδιασμό που βρίσκεται σε εξέλιξη ειδικά για τους ορεινούς όγκους της Ηπείρου.

«Δυστυχώς, το χωροταξικό σχέδιο του 2010, δεν έβαλε προδιαγραφές, οι ιδιώτες με βάση τη δυναμική των ανέμων, έβγαζαν άδειες από τη ΡΑΕ και οι τελευταίοι που το μαθαίνουν είναι οι τοπικές κοινωνίες και οι περιφέρειες που απλά γνωμοδοτούν και δεν είναι αποφασιστικά όργανα. Έχουμε υποχρέωση μέσα από την ταυτότητα του τόπου και τις διάφορες πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει στο ορεινό της Ηπείρου, να πούμε πού μπορούν, αν μπορούν, ποιες μπορούν και σε τι υψόμετρο μπορούν να γίνουν. Αν έχουν άλλες πρωτοβουλίες σε εξέλιξη, όπως είναι τα ορεινά μονοπάτια, τα βοσκοτόπια, να δούμε πως και τι μπορεί να γίνει. Βάζοντας μια γενικότερη προδιαγραφή  στο τι θέλουμε στα βουνά μας, τότε θα μπορούμε να αποφασίζουμε κατά περίπτωση, γιατί πιστεύω ότι θα έλθουν πολλές προτάσεις στην περιοχή μας», ανέφερε ο κ. Καχριμάνης. 

Δικαίωση από το ΣτΕ για την οδό Νιάρχου

 

Το Συμβούλιο της Επικρατείας στο μεταξύ, απέρριψε την αίτηση ακύρωσης που είχε υποβληθεί για την κατασκευή της οδού Νιάρχου. Η ακύρωση αφορά όλους τους προβληθέντες λόγους και την αίτηση στο σύνολό της. Με την απόφαση αυτή, η διαδικασία για την κατασκευή της οδού Νιάρχου, που έχει ήδη ξεκινήσει από το απαλλοτριωθέν τμήμα εντός του στρατοπέδου Βελισσαρίου απεμπλέκεται από τυχόν χρονοβόρες διαδικασίες και συνεχίζεται απρόσκοπτα.

Του ΦΙΛΗΜΟΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου