Επικαιρότητα

Στις δύο ρόδες… αλλά με ασφάλεια

Off

Ο συνδυασμός της χαράς να κινείσαι στις δύο ρόδες, ταυτόχρονα όμως να κινείσαι με ασφάλεια είναι αυτό που προσπαθεί να επιτύχει η Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος και το Ινστιτούτο Μοτοθέσης, μέσα από το πρόγραμμα “Μοτοσυκλετώντας χαίρομαι”.
Πρόκειται για πρόγραμμα που έχει την έγκριση του αρμόδιου υπουργείου και το οποίο απευθύνεται στους πολίτες ειδικά όμως σε νέους και νέες οι οποίοι ενημερώνονται για τη σωστή χρήση της μοτοσυκλέτας και την ασφαλή οδήγηση.
Απώτερος στόχος του προγράμματος σύμφωνα με τον γραμματέα της ΜΟΤΟΕ και εκπαιδευτή του Ινστιτούτου Γιάννη Ντουλμπέρη είναι να κατανοήσει η νέα γενιά τη σπουδαιότητα της ασφαλούς οδήγησης, επομένως και το πόσο σημαντικό είναι να έχουμε λιγότερα θύματα στην άσφαλτο.
Παραδέχθηκε πάντως πως δεν αρκούν μόνο οι ενημερώσεις αυτού του είδους, αλλά θα πρέπει και η πολιτεία να αντιληφθεί ότι και η αλλαγή νοοτροπίας ξεκινά από το σχολείο και την εκπαίδευση.
Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος, έγινε παρουσίασή του χθες στο Λύκειο Ανατολής που υλοποιεί από τη δική του πλευρά ένα διαταξικό πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής.

Τα πάρκινγκ δικύκλων
Ο πρόεδρος της Λέσχης Μοτοσυκλετιστών Ιωαννίνων Βασίλης Λάππας αναφέρθηκε σε ένα ζήτημα το οποίο σχετίζεται με την κυκλοφορία, αλλά και την στάθμευση των δικύκλων στο κέντρο της πόλης. Μετά από πολλά χρόνια πιέσεων και παρεμβάσεων ο Δήμος Ιωαννιτών προχώρησε στη χωροθέτηση και λειτουργία θέσεων στάθμευσης αποκλειστικά για δίκυκλα, όμως αρκετές είναι οι φορές που οι θέσεις καταλαμβάνονται από ΙΧ. “Εκείνο που παρατηρούμε είναι πως όταν δεν υπάρχουν ΙΧ, όλες οι θέσεις είναι γεμάτες από δίκυκλα, κάτι που αποδεικνύει την αναγκαιότητα των χώρων αυτών. Πιστεύουμε ότι το θέμα θα πρέπει να το δει πιο σχολαστικά ο Δήμος Ιωαννιτών και το Τμήμα Τροχαίας στο επίπεδο των ελέγχων.
Δεν θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχουν μεγάλοι χώροι στάθμευσης δικύκλων, αλλά όπως έχουμε προτείνει και στο Δήμο Ιωαννιτών αλλά ένας χώρος στάθμευσης για πέντε δίκυκλα σε κάθε δρόμο καλύπτει πλήρως τις ανάγκες”, τόνισε ο κ. Λάππάς.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου